Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Βομβιστικές επιθέσεις με 15 νεκρούς στο χριστιανικό τομέα του Καμισλί

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σειρά εκρήξεων έπληξε το Καμισλί, μια πόλη ακριβώς στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, στη Βορειανατολική Συρία, σκοτώνοντας συνολικά 15 άτομα. Δεκάδες είναι οι σοβαρά τραυματισμένοι και αρκετοί παλεύουν για την ζωή τους.

Ο Αραμαϊκός Σύλλογος του Καμισλί ανέφερε ότι διαδοχικές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας έλαβαν χώρα σε τέσσερα τουλάχιστον σημεία, σε ένα καφέ, σε εστιατόρια και κοντά στην Εκκλησία του Αγίου Εφραίμ στην χριστιανική περιοχή Αλ Βούστα (Al Wusta). To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.

Στις επιθέσεις που συνέβησαν σε χώρους Αραμαϊκής ιδιοκτησίας έχασαν τις ζωές τους 13 Αραμαίοι Χριστιανοί και 2 Κούρδοι, όλοι νεαρής ηλικίας. Ο αριθμός των σοβαρά τραυματισμένων είναι μεγάλος λόγω του ότι οι εκρήξεις συνέβησαν σε πολυσύχναστα μέρη. Τα τοπικά νοσοκομεία κάλεσαν τον πληθυσμό να δώσει αίμα για να βοηθήσουν τους πολλούς τραυματίες.

Το Al Καμισλί ιδρύθηκε το 1926 από Αραμαίους Χριστιανούς από τη νοτιοανατολική Τουρκία, οι οποίοι είχαν φύγει από την κοινότητά τους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την γενοκτονία. Στην πόλη των περίπου 180.000 κατοίκων, ζούσαν περίπου 40.000 Αραμαίοι Χριστιανοί. Περισσότεροι από τους μισούς έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η σφαγή των Εβραίων – Πατέρας και γιος οι μακελάρηδες – 10χρονη μεταξύ των νεκρών

Σφαγή Εβραίων στο Σίδνεϊ: Ο μανάβης Άχμεντ αλ Άχμεντ πάλεψε με έναν τζιχαντιστή κι έσωσε Εβραίους

Συριακές Αρχές: Ο δράστης της επίθεσης που σκότωσε Αμερικανούς ήταν μέλος των δυνάμεων ασφαλείας

Μέλος του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) ο τζιχαντιστής που σκότωσε Εβραίους στο Σίδνεϊ

Αυστραλία: Πατέρας και γιος οι μακελάρηδες του Σίδνεϊ – Στους 16 οι νεκροί και 40 οι τραυματίες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr