Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ και Σαρκοζί θέλουν αλλαγές στη Συνθήκη Σένγκεν

Μέρκελ και Σαρκοζί θέλουν αλλαγές στη Συνθήκη Σένγκεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θέμα αλλαγών στη Συνθήκη Σένγκεν έθεσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Γαλλία Νικολά Σαρκοζί μιλώντας στο Βέλγιο.

«Η Σέγκεν πέθανε», δήλωσε ο Σαρκοζί, σε ομιλία του στο Antwerp για το μέλλον της Ευρώπης, τονίζοντας πως χρειάζεται μια νέα Συνθήκη Σέγκεν που θα περιλαμβάνει ίδια κοινωνικά επιδόματα σε όλη την Ευρώπη και μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στη μετανάστευση.

Στην ίδια ομιλία ο Σαρκοζί ζήτησε την επιστροφή ενός μεγάλου τμήματος αρμοδιοτήτων στα κράτη-μέλη της ΕΕ, προκειμένου «να σωθεί η Ευρώπη», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στο βρετανικό δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ, σημείωσε πως είναι μια ευκαιρία για να τεθεί στο τραπέζι το ζήτημα των αρμοδιοτήτων της Ευρώπης.

Μήνυμα ωστόσο έστειλε και η γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ. Πρέπει να υπάρξει έλεγχος των προσφυγικών ροών και ταυτόχρονα να μείνουν τα σύνορα της Ευρώπης ανοικτά, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ λίγες μέρες μετά την απόφαση της Δανίας να επιβάλλει ελέγχους διαβατηρίων στα χερσαία σύνορά της με τη Γερμανία.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να επιτύχουμε μια αξιοσημείωτη μείωση των προσφυγικών ροών και την ίδια στιγμή να διαφυλάξουμε την ελεύθερη διακίνηση των ανθρώπων εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης» είπε η κα. Μέρκελ μιλώντας στο «δύστροπο» κοινό των αδερφών χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας.

Η καγκελάριος τόνισε ότι η ελεύθερη διακίνηση εντός της ζώνης Σένγκεν, υπήρξε η κινητήριος δύναμη για την ανάπτυξη και την ευημερία της Ευρώπης.

Το γερμανικό υπουργείο εσωτερικών ανακοίνωσε την τετάρτη ότι 476.000 πρόσφυγες ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία το 2015, ενώ αναμένεται να κατατεθούν άλλες 600.000 αιτήσεις μέσα στους επόμενους μήνες, από πρόσφυγες που ήδη βρίσκονται σε γερμανικό έδαφος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα τεθεί υπό κράτηση για σεξουαλικές επιθέσεις

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr