Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο καπιταλισμός, η θρησκεία ή και τα δύο γεννούν την τρομοκρατία;

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τρομοκρατία είναι στενά συνδεδεμένη με την ταχεία αύξηση του πληθυσμού κατά τον εικοστό αιώνα, λέει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Δημογραφίας της Σχολής Οικονομικών της Ρωσίας, Ανατόλι Βισνέβιτς.

Η τρομοκρατία σύμφωνα με τον ίδιο έχει τις ρίζες της σε περιθωριοποιημένες κοινωνικές τάξεις του τρίτου κόσμου που έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από ανεπτυγμένες χώρες για δεκαετίες ολόκληρες.

“Στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία υπάρχει ένα υψηλό ποσοστό γεννήσεων που έχει οδηγήσει σε πληθυσμιακή έκρηξη, με αποτέλεσμα τη δραματική αλλαγή στη δημογραφική και γεωπολιτική ισορροπία” δήλωσε ο Βισνέβιτς.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως ο πληθυσμός στο μέλλον θα αυξάνεται μόνο στον Τρίτο κόσμο ενώ το αντίθετο θα συμβαίνει στην “πλούσια” Δύση.

“Λόγω της αύξησης του πληθυσμού στον Τρίτο κόσμο το χάσμα διαρκώς θα αυξάνει. Η φτώχεια, η έλλειψη παιδείας μεταξύ άλλων, κάνουν τους ανθρώπους επιρρεπείς σε θρησκευτικούς φανατισμούς. Ο άνθρωπος αυτής της κατηγορίας είναι ότι πρέπει για έναν επίδοξο ηγέτη – τρομοκράτη”.

Η μαζική μετανάστευση θα μεταφέρει το πεδίο της τρομοκρατίας στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ υποστηρίζει ο Βισνέβιτς καθώς μεταξύ των ανθρώπων που έρχονται αρκετοί είναι “οργισμένοι” με τον πλούτο της Δύσης που έχει έμμεσα “κλαπεί” από τις χώρες τους και όχι επειδή είναι μουσουλμάνοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr