Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρίσι: Η πόλη του τρόμου (βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Παρίσι παραμένει σε κατάσταση πανικού ακριβώς έναν χρόνο μετά την πολύνεκρη επίθεση στο Charlie Hebdo και η πόλη του φωτός φαίνεται πως ποτέ πια δεν θα είναι ίδια.

Το περιστατικό της Πέμπτης έλαβε χώρα στο αστυνομικό τμήμα του 18ου διαμερίσματος που σήμανε συναγερμός, όταν ένοπλος προσπάθησε να εισβάλει στο κτίριο, κρατώντας μαχαίρι. Ο δράστης σκοτώθηκε από σφαίρες αστυνομικών. Λίγη ώρα αργότερα, έγινε γνωστό ότι είχε ορκιστεί πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως έγινε γνωστό, ο άνδρας φορούσε ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών, ενώ την στιγμή της επίθεσης φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ» (Ο θεός είναι μεγάλος). Η αντίδραση των γαλλικών αρχών ήταν άμεση, καθώς ειδοποίησαν τους περιοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν να προσεγγίσουν τα παράθυρά τους. Οι πρώτες φωτογραφίες που διέρρευσαν έδειχναν έναν άνδρα να κείτεται μπροστά από το αστυνομικό τμήμα. Στο σημείο βρέθηκε ρομπότ της αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο δράστης είχε πάνω του εκρηκτικά.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν χθες ότι ο επιτιθέμενος είχε ορκιστεί πίστη στον αρχηγό του ISIS, Αμπού Μπακρ Aλ Μπαγκντάντι, ενώ επικαλούμενα πηγές που βρίσκονται κοντά στις έρευνες, έκαναν γνωστό πως τα στοιχεία του άνδρα που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών έχουν ταυτοποιηθεί.

Ήταν γνωστός στις αρχές για μια υπόθεση κλοπής το 2013 στη νότια Γαλλία. Την εποχή εκείνη, είχε δηλώσει ότι ονομάζεται Σάλαχ Άλι και είχε πει στις αρχές ότι ήταν άστεγος και ήταν γεννημένος το 1995 στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου. Τα δακτυλικά του αποτυπώματα είχαν καταχωρηθεί στο Αυτόματο Σύστημα Αναγνώρισης Δακτυλικών Αποτυπωμάτων.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο επιτιθέμενος δέχθηκε δύο με τρεις πυροβολισμούς ενώ βρισκόταν στον δρόμο και στη συνέχεια περικυκλώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης. Στο βίντεο η στιγμή της επίθεσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr