Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή στις ΗΠΑ για την εγκατάσταση Σύρων προσφύγων

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προσφυγή στις ΗΠΑ εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης κατέθεσαν σήμερα αξιωματούχοι της πολιτείας Αλαμπάμα, λόγω των ανησυχιών τους για την εγκατάσταση στο έδαφός της προσφύγων από τη Συρία και από άλλες χώρες, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Robert Bentley.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η προσφυγή που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αλαμπάμα, η κυβέρνηση του Barack Obama δεν έχει δώσει αρκετές πληροφορίες στις αρχές της πολιτείας για την εγκατάσταση προσφύγων σε αυτήν.

Ο Bentley είχε διαμηνύσει ότι θα απαγορεύσει την μετεγκατάσταση Σύρων προσφύγων στην πολιτεία του, έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη, ο Λευκός Οίκος δεν έχει δώσει απάντηση στις τρεις επιστολές που έστειλε ζητώντας ενημέρωση για το πρόγραμμα εγκατάστασης προσφύγων στην Αλαμπάμα.

«Η διαδικασία και η μέθοδος με την οποία η κυβέρνηση Obama και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εφαρμόζουν το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων αποκλείει με κατάφωρο τρόπο τις πολιτείες», υπογραμμίζει στην ανακοίνωση του ο κυβερνήτης.

Στην προσφυγή ζητείται από το δικαστήριο να βρει τρόπους ώστε οι ομοσπονδιακές αρχές να κοινοποιούν εκτενέστερες πληροφορίες σχετικά με τους πρόσφυγες, όπως είναι το ιατρικό τους ιστορικό, και να πιστοποιούν ότι κάθε πρόσφυγας δεν αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της πολιτείας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr