ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μογκερίνι: Σύντομα η άρση κυρώσεων κατά του Ιράν

Μογκερίνι: Σύντομα η άρση κυρώσεων κατά του Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ορίσει σαφές χρονοδιάγραμμα για την άρση των κυρώσεων τις οποίες επιβάλλει σε βάρος του Ιράν, αλλά η εξέλιξη αυτή είναι πιθανό να σημειωθεί σύντομα, όπως δήλωσε τη Δευτέρα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία ακόμη. Η ημερομηνία συνδέεται με την πλήρη εφαρμογή όλων των βημάτων που πρέπει να γίνουν», σημείωσε η Μογκερίνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Πράγα μετά τη συνάντησή της με τον Τσέχο υπουργό Εξωτερικών Λιούμπομιρ Ζαοράλεκ.

«Μπορώ να σας πω ότι η προσδοκία μου είναι πως η ημέρα αυτή θα έλθει μάλλον σύντομα. Η εφαρμογή των συμφωνιών προχωράει καλά», πρόσθεσε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας.

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί ανέφερε, σε μια ομιλία του η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας από την ιρανική κρατική τηλεόραση σήμερα στην τελετή εγκαινίων νέων έργων στον κλάδο του αερίου: «ελπίζουμε ότι οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν θα αρθούν μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες».

Η άρση των κυρώσεων θα ανοίξει τον δρόμο για μεγάλες επενδύσεις οι οποίες θα αναζωογονήσουν την βιομηχανία πετρελαίου και αερίου της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελευθεροτεκτονισμός: Η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας με Ιρανούς που αντιστέκονται στο αιματοβαμμένο καθεστώς των μουλάδων

Οι ευρωβουλευτές ζητούν να μπει τάξη στη «ζούγκλα» των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και στην «αναρχία» των ινφλουένσερς

Οι ευρωβουλευτές καταγγέλλουν την εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών ως εργαλείο υβριδικού πολέμου

Κομισιόν: Απαγόρευση της πρόσβασης των παιδιών κάτω των 13 ετών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Ενεργειακός εφιάλτης: Πετρέλαιο πάνω από 100 δολάρια, αέριο στα 80 ευρώ και νέες αυξήσεις – Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr