Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θύματα και πανικός από έκρηξη έξω από την Αγιά Σοφιά (βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

28χρονος βομβιστής αυτοκτονίας εξερράγη στην Κωνσταντινούπολη σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, με απολογισμό δέκα νεκρούς και δεκαπέντε τραυματίες.

Η έκρηξη έγινε στις 10.20 το πρωί, μια ώρα που φτάνουν πολλά τουριστικά λεωφορεία στην περιοχή. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για Γερμανούς, Νορβηγούς και τουρίστες από τη Νότια Κορέα μεταξύ των θυμάτων.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Ερντέμ Κόρογλου καταθέτει: “Ήταν πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις νεκρούς από ζωντανούς. Τα κτίρια έτρεμαν από την έκρηξη. Κοιτάξαμε γύρω μας και είδαμε ανθρώπινα μέλη διάσπαρτα και αμέσως αρχίσαμε να τρέχουμε υπό το φόβο δεύτερης έκρηξης”.

Οι τουρκικές Αρχές υποψιάζονται ότι η ισχυρή έκρηξη στην ιστορική πλατεία Σουλτάναχμετ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, δίπλα στην Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί, είναι τρομοκρατικής προέλευσης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη την κυβέρνηση του λόγω των γεγονότων.

Η έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη οφείλεται σε “επίθεση αυτοκτονίας που διαπράχθηκε από Σύρο”, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. “Ενας φενταγίν συριακής καταγωγής διέπραξε αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια”, είπε.

Η Τουρκία αποτελεί τον πρώτο στόχο όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων της περιοχής και η Τουρκία τις αντιμετωπίζει όλες ίσα, πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος διευκρίνισε ότι μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών της σημερινής επίθεσης περιλαμβάνονται ξένοι και Τούρκοι πολίτες.

Η έκρηξη έγινε στην πλατεία Σουλτανμεχμέτ πλησίον της στάσης του τραμ κοντά στον Οβελίσκο του Θεοδοσίου. Την απερίφραστη καταδίκη της πολύνεκρης έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη εκφράζει μέσω Twitter το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δηλώνοντας παράλληλα την αμέριστη συμπαράσταση της χώρας στην Τουρκία και στις οικογένειες των θυμάτων. Όπως αναφέρει επίσης, μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία πληροφορία για έλληνες τουρίστες μεταξύ των τραυματιών / θυμάτων. «Το Γενικό μας Προξενείο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τοπικές αρχές και επιτόπου στο σημείο της έκρηξης», τονίζει το υπουργείο.

ScreenShot_20160112112630

ScreenShot_20160112110011

Στη φωτογραφία η στιγμή που εξερράγη ο βομβιστής αυτοκτονίας.

ScreenShot_20160112111553

Ήδη οι πρώτες ακυρώσεις τουριστικών πρακτορείων πέφτουν βροχή.

Πυρκαγιά ξέσπασε στο μεταξύ σε υπό κατασκευή ξενοδοχείο στο Μάλτεπε στην Κωνσταντινούπολη και δεκάδες άνθρωποι παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό του.
720_400_476569
Σύμφωνα με την Daily sabah, o δήμαρχος της πόλης Ali Kilis ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο twitter ότι 20 άνθρωποι διασώθηκαν από το κτίριο.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο όταν ξέσπασε η φωτιά

Σωστικά συνεργεία και δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αλλά δεν φαίνεται να σχετίζεται το περιστατικό με την βομβιστική επίθεση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr