ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































ΒΙΝΤΕΟ: Η Καρυστιανού κατεβαίνει στις εκλογές - «Καμία συνεργασία με το παλιό σύστημα»
Ο Νίκος Παππάς συνέθλιψε τον Νίκο Παπαθανάση - Η αλήθεια με νούμερα
Νίκος Δένδιας: «Η Κύπρος δεν κείται μακράν» - Η ελλαδική ΑΟΖ θα φτάσει μέχρι την κυπριακή ΑΟΖ
Δημοσκόπηση Alco: Στο πλευρό των αγροτών 8 στους 10 πολίτες - Στα «τάρταρα» η ΝΔ (23,6%) - Αυξάνονται οι αναποφάσιστοι
Πένθος για τον Βαγγέλη Μαρινάκη - Πέθανε η μητέρα του 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Αυστρία αρνείται να υποδεχτεί πρόσφυγες από την Ελλάδα, αλλά και την Ιταλία. Όπως έγινε γνωστό η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υπάρξει 12μηνη αναβολή της υποδοχής από μέρους της 1.491 προσφύγων από Ελλάδα και 462 από Ιταλία, στο πλαίσιο της κοινοτικής συμφωνίας μετεγκατάστασης.
Σημειώνεται ότι η Αυστρία έχει υποχρέωση να υποδεχθεί συνολικά 1.953 πρόσφυγες από Ελλάδα και Ιταλία, αλλά μέχρι τώρα δεν το έχει πράξει.
Η σχετική δέσμευση της Βιέννης είχε γίνει στη βάση της σχετικής απόφασης για κατανομή των προσφύγων στις χώρες – μέλη της, που είχε λάβει τον περασμένο Σεπτέμβριο η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις έντονες τότε αντιδράσεις της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Σλοβακίας και της Τσεχίας.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έως τώρα 17 χώρες – μέλη της Ε.Ε. έχουν δημιουργήσει συνολικά 4.237 θέσεις για την υποδοχή προσφύγων, ενώ 11 χώρες – ανάμεσά τους και η Αυστρία – έχουν παραμελήσει αυτή την υποχρέωσή τους.
Ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών Καρλ-Χάιντς Γκρούντμπεκ δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης ότι, ως προς το αίτημα της κυβέρνησης για αναβολή, δεν έχει δοθεί ακόμη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.






















































