Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανταρσία 40 Χριστιανοδημοκρατών βουλευτών κατά Μέρκελ για το προσφυγικό

Ανταρσία 40 Χριστιανοδημοκρατών βουλευτών κατά Μέρκελ για το προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πληθαίνουν οι φωνές στη Γερμανία για αλλαγή της πολιτικής στο Προσφυγικό. Περίπου 40 βουλευτές της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ καλούν με επιστολή τους την Γερμανίδα καγκελάριο να αλλάξει την πολιτική των ανοικτών θυρών έναντι των προσφύγων και των μεταναστών που εφάρμοσε τους τελευταίους μήνες, καθώς θεωρούν πως έπειτα από το ένα εκατομμύριο αφίξεις του 2015 η χώρα έχει φθάσει πλέον στα όριά της.

«Λαμβανομένων υπόψη των εξελίξεων των τελευταίων μηνών, δεν πρόκειται πλέον απλά για μια μεγάλη πρόκληση, βρισκόμαστε στα όρια των δυνατοτήτων της χώρας μας. Γι” αυτόν τον λόγο κρίνουμε ότι είναι επείγον να επανεξεταστεί η σημερινή πολιτική για τη μετανάστευση» σημείωσαν οι βουλευτές στην επιστολή τους

Παρότι οι διαφωνούντες με την πολιτική της Μέρκελ απέφυγαν να δημοσιοποιήσουν τον κατάλογο των προσώπων που υπογράφουν το κείμενο, αυτή είναι η πρώτη φορά που τόσοι πολλοί κοινοβουλευτικοί του κόμματός της βάζουν την υπογραφή τους σε ένα ένα τέτοιο κείμενο και αποτελεί ισχυρό χαστούκι για την Γερμανίδα καγκελάριο.

«Δεν επιθυμούμε να διχάσουμε την Κοινοβουλευτική Ομάδα της CDU, δεν απαιτούμε τίποτε άλλο παρά να αρχίσει να εφαρμόζεται ο νόμος. Αναμένω μία απάντηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας», δηλώνει ένας από τους επικεφαλής της πρωτοβουλίας, ο Κρίστιαν φον Στέτεν.

Οι κοινοβουλευτικοί της CDU τονίζουν στην επιστολή πως πολλές χώρες της Ε.Ε. δεν μοιράζονται το βάρος που αποτελεί η άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη Συρία ή από τις συρράξεις και την ανέχεια σε άλλες χώρες.

Ένας από τους πολιτικούς των συντηρητικών που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για τη σύνταξη της επιστολής αυτής εξάλλου υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα, υπέρ της επιστολής τάσσονται πάνω από 100 μέλη της CDU.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016 θα γίνουν εκλογές σε τρία κρατίδια και η Μέρκελ μπορεί να πληρώσει ακριβά την πολιτική της. Δημοσκόπηση του INSA που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην ευρείας κυκλοφορίας συντηρητική ταμπλόιντ εφημερίδα Bild καταδεικνύει ότι το ποσοστό των CDU / CSU έχει μειωθεί 2,5 εκατοστιαίες μονάδες, στο 32,5% -στο χαμηλότερο επίπεδο από τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2013- ενώ το δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο υιοθετεί όλο και πιο σκληρή αντιμεταναστευτική ρητορική, ανέβασε το δικό του ποσοστό στο 12,5%.

Μάλιστα η κυριακάτικη έκδοση της Bild δημοσίευσε άρθρο με τον τίτλο «Είναι ακόμη η καταλληλότερη;» κάτω από φωτογραφία στην οποία φαίνεται η σιλουέτα του κεφαλιού της καγκελαρίου.

Οξύτατη κριτική περιείχε επίσης άρθρο γνώμης στη συντηρητική εφημερίδα Die Welt, τονίζοντας πως «όλα όσα κάνει η καγκελάριος» για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων «δεν μοιάζουν απλά ανεπαρκή, είναι ανεπαρκή». Στο ίδιο άρθρο, διατυπώθηκε η εκτίμηση πως εάν η Μέρκελ δεν αλλάξει πολιτική άμεσα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ανταρσία στο κόμμα της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr