Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ναζιστικές πρακτικές στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενάντια στους πρόσφυγες

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη Δευτέρα ξεκινά η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη Δανία σχετικά με τη χυδαία απόφασή της να κατάσχει τιμαλφή που φέρουν μαζί τους οι πρόσφυγες.

Όπως ανακοίνωσε στην ολομέλεια την Τετάρτη το πρωί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, η διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε να αναμένει την εξέταση του θέματος από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών. Η πλειοψηφία όμως της επιτροπής αυτής αποφάσισε να εξετασθεί το θέμα στα τέλη του Ιανουαρίου.

Παρ’ όλα αυτά ευρωβουλευτές ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα άμεσα στην ολομέλεια ανεξάρτητα από την απόφαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, αίτημα που δεν έλαβε την πλειοψηφία.

Σύμφωνα με ένα δεύτερο αίτημα που συγκέντρωσε πλειοψηφία αποφασίσθηκε η συζήτηση να γίνει τελικά την ερχόμενη Δεύτερα στις Βρυξέλλες.

Η Δανία θυμίζει πρακτικές του Ναζιστικού καθεστώτος κάτω από το οποίο υπέφεραν βασανιστήρια και θανατώθηκαν όσοι… δεν άρεσαν (όπως οι κομμουνιστές, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι Ελευθεροτέκτονες, οι ομοφυλόφιλοι και άλλοι).

Μόνο σε εκείνη την εποχή παραπέμπει αυτή η πολιτική που ψήφισε η Δανία και της οποίας την ομοιότητα περιγράφει με τρομακτικές λεπτομέρειες η μαρτυρία του λοχαγού των Ες-Ες Κουρτ Γκερστάιν (Kurt Gerstein), ο οποίος εργαζόταν στην ιατρική υπηρεσία των Ες-Ες, και ανέφερε σε έναν Σουηδό διπλωμάτη κατά την διάρκεια του πολέμου όσα είχε δει στα στρατόπεδα: “Οι οδοντίατροι τους απέσπασαν με σφυροκοπήματα τα χρυσά δόντια, τις γέφυρες και τις κορώνες. Ανάμεσά τους στεκόταν ο λοχαγός Βιρτ. Ήταν στο στοιχείο του, και δείχνοντάς μου ένα μεγάλο δοχείο γεμάτο με δόντια, είπε: ‘Δες και μόνος σου το βάρος αυτού του χρυσαφιού! Είναι μόνο τα χθεσινά και τα προχθεσινά. Δεν μπορείς να φανταστείς τι βρίσκουμε κάθε μέρα – δολάρια, διαμάντια, χρυσάφι. Θα τα δεις και μόνος σου’!”

Στην παρακάτω φωτογραφία διακρίνονται βέρες και χρυσά δόντια που αφαιρέθηκαν από θανατωθέντες κρατούμενους.

800px-RingsWWII

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr