Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Τουρκία δεν κάνει αρκετά ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Τουρκία δεν κάνει αρκετά ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία μπορεί να κάνει περισσότερα για την μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σε ομιλία του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ας Κάρτερ.

«Η Τουρκία είναι εδώ και πολλά χρόνια μια χώρα φίλη των ΗΠΑ. Είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Την υποστηρίζουμε σθεναρά. Στεκόμαστε στο πλευρό της σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση της επικράτειας της», τόνισε ο Κάρτερ.

«Αλλά η πραγματικότητα είναι πως μοιράζεται μια μεγάλη συνοριογραμμή με το Ιράκ και τη Συρία, με την χαλαρή φύλαξη των συνόρων να επιτρέπει σε ξένους μαχητές να διασχίζουν τα σύνορα και πιστεύω ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας μπορεί να κάνει περισσότερα», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός.

«Εκτιμώ πως η τουρκική κυβέρνηση μπορεί να κάνει περισσότερα για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος. Μας βοηθά στην μάχη που διεξάγουμε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, όπως για παράδειγμα να μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε την αεροπορική βάση στην Τουρκία και είμαι ευγνώμων για αυτό. Αλλά θεωρώ ότι μπορεί να κάνει περισσότερα», επισήμανε ο Κάρτερ.

Το TRIBUNE σχολιάζει: Εδώ και δύο χρόνια ακούμε ότι η Τουρκία δεν κάνει αρκετά ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ είναι παγκοσμίως γνωστό ότι η Τουρκία είναι πίσω από το Ισλαμικό Κράτος. Η Τουρκία επίσης είναι και πίσω από την Αλ Κάιντα στη Συρία, η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει καταληφθεί από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Αντιλαμβανόμαστε τον διπλωματικό λόγο του υπουργού Αμύνης των ΗΠΑ, αλλά μήπως θα έπρεπε να του επισημάνει κάποιος ότι αρκετά με την κοροϊδία; Ο κόσμος το έχει τούμπανο, ότι η Τουρκία υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, και αυτοί παίζουν με τους… τύπους;

Στην εποχή του διαδικτύου και της ελεύθερης πληροφόρησης, οι πολιτικοί δεν μπορούν να εμπαίζουν την κοινή γνώμη. Ας το κατανοήσουν αυτό επιτέλους και ας αρχίσουν να πολιτεύονται αλλιώτικα…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr