Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

DW: Η Γερμανία μπορεί να κατάσχει τα τιμαλφή των προσφύγων

DW: Η Γερμανία μπορεί να κατάσχει τα τιμαλφή των προσφύγων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Έτοιμη να κατάσχει τα τιμαλφή των προσφύγων είναι και η Γερμανία -μετά την Δανία-, αποκαλύπτοντας το σκληρό πρόσωπο της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, πάντως, μέχρι στιγμής οι γερμανικές αρχές δεν εφαρμόζουν το μέτρο της κατάσχεσης τιμαλφών και χρημάτων σε πρόσφυγες.

Αναφορικά με τις πληροφορίες περί κατάσχεσης τιμαλφών και μετρητών για πρόσφυγες που εισέρχονται στη Γερμανία – πρακτική που παραπέμπει σε σχέδιο νόμου που προωθεί αυτόν τον καιρό η κυβέρνηση της Δανίας – το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας επιβεβαίωσε τη δυνατότητα εφαρμογής αυτού του μέτρου.

Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπός του, για τους αιτούντες άσυλο ισχύουν οι ίδιοι κανόνες όπως και για τα άτομα που δέχονται κοινωνικές παροχές. Η θεμελιώδης αρχή και στις δύο περιπτώσεις είναι η εξής: η κρατική βοήθεια παρέχεται στο βαθμό που δεν είναι σε θέση να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης.

Βάση λοιπόν του σχετικού νόμου για τους πρόσφυγες, το ποσό που δικαιούνται οι πρόσφυγες να διατηρήσουν για τον εαυτό τους είναι 200 ευρώ. Από εκεί και πέρα οτιδήποτε επιπλέον θα μπορούσε να κατασχεθεί. Ωστόσο, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, μέχρι στιγμής οι αρχές δεν εφαρμόζουν αυτό το μέτρο.

Το προσφυγικό απασχόλησε για ακόμη μια φορά το κυβερνητικό μπρίφιγνκ, την Δευτέρα. Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών διαψεύδει το Συνδικάτο της Αστυνομίας (GpolG) σε ό,τι αφορά τον αριθμό των προσφύγων που έρχονται καθημερινά στη Γερμανία αλλά και σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες των γερμανικών αρχών να καταγράφουν τους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες. Το συνδικάτο έχει υποστηρίξει ότι στην πραγματικότητα ταυτοποιούνται καθημερινά στα σύνορα 500 με 700 πρόσφυγες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου ο μέσος αριθμός των προσφύγων που έρχονται κάθε μέρα στη Γερμανία κυμαίνεται στα 2000 άτομα, ενώ οι αρχές θα ήταν σε θέση να καταγράψουν καθημερινώς ως και 3500 άτομα.

Όπως δήλωσε ακόμη στο κυβερνητικό μπρίφινκγ της Δευτέρας, τις πρώτες τρεις εβδομάδες του χρόνου έχει απαγορευτεί σε σχεδόν 3000 άτομα η είσοδος στη Γερμανία και αυτό επειδή δεν σκόπευαν να υποβάλουν αίτηση ασύλου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr