Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα από το Ισραήλ: Η Τουρκία κάνει λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές εδώ και χρόνια

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ευθεία επίθεση εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της Άγκυρας μέσω του υπουργού άμυνας της χώρας κατά τη συνάντηση του με τον Πάνο Καμμένο.

«Είναι πλέον στο χέρι της Τουρκίας, της τουρκικής κυβέρνησης, να αποφασίσει εάν θέλει να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε συνεργασίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δεν είναι δικό μας ζήτημα», δήλωσε έπειτα από τη συνάντησή του με τον κ. Π. Καμμένο και διευκρίνισε:

«Οπως πιθανώς γνωρίζετε, το Ισλαμικό Κράτος λάμβανε τουρκικά χρήματα για πετρέλαιο για πολύ καιρό, και ελπίζω ότι αυτό θα σταματήσει. Η Τουρκία επέτρεπε επίσης στους τζιχαντιστές να μετακινηθούν από την Ευρώπη προς τη Συρία και το Ιράκ και πάλι πίσω, ως μέρος της τρομοκρατικής υποδομής του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη, και ελπίζω ότι και αυτό θα σταματήσει. Η Τουρκία φιλοξενεί ακόμα τη Χαμάς, εξωτερικούς τρομοκράτες, στην Κωνσταντινούπολη».

Οι πολύ σκληρές δηλώσεις του κ. Γιαλόν πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες ύστερα από τις ακόμη πιο αυστηρές δηλώσεις της υπουργού Δικαιοσύνης του Ισραήλ Αγελέτ Σακέντ, η οποία τασσόταν, προκαλώντας την οργή της Αγκυρας, υπέρ της δημιουργίας ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στη γεωγραφική ζώνη μεταξύ Ιράν και Τουρκίας. «Το Ισραήλ οφείλει να βοηθήσει τους Κούρδους να αποκτήσουν διεθνή αναγνώριση», είχε πει η κ. Σακέντ.

Στις κοινές δηλώσεις του με τον κ. Καμμένο, ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ αναφέρθηκε και στη σημερινή συνάντηση των πρωθυπουργών κ. Τσίπρα και Νετανιάχου, αλλά και στα κοινά συμφέροντα που μοιράζονται οι δύο λαοί.

Ο κ. Γιαλόν αναφέρθηκε στις «κοινές απειλές» που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Ισραήλ, μιλώντας για «δυνάμεις του κακού που επιχειρούν να κάνουν κι άλλες επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος», αλλά και για τους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά κάθε μέρα. Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο κ. Καμμένος, ο οποίος επίσης ζήτησε από την Τουρκία «να μη συνεργάζεται με την τρομοκρατία, να μην προχωρά σε πράξεις οι οποίες δημιουργούν προβλήματα στην περιοχή, να εκμεταλλευτεί τη χρηματοδότηση από την Ε.Ε. και να μπορέσει προς δικό της οικονομικό όφελος να σταματήσει το προσφυγικό στα παράλια της Μικράς Ασίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr