Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ώρα μηδέν για τη Λιβύη: Εισβολή με χερσαία στρατεύματα σχεδιάζουν ΗΠΑ και Βρετανία

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

ΗΠΑ και Βρετανία βρίσκονται ένα βήμα πριν από την εισβολή στη Λιβύη με χερσαία στρατεύματα προκειμένου να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος αναφέρουν τη Δευτέρα οι Times, ενώ κάνουν αναφορά για τουλάχιστον 1.000 Βρετανούς στρατιώτες.

Διπλωμάτες, στρατιωτικοί και μέλη των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου κάνουν συχνές “επισκέψεις” στη Λιβύη προκειμένου να βάλουν τις τελευταίες “πινελιές” και να πείσουν τις τοπικές αρχές για την επικείμενη εισβολή για να εξοντώσουν τους τζιχαντιστές στη Λιβύη που είναι περίπου 3.000 αλλά έχουν πάρει τον έλεγχο σε στρατηγικά σημεία.

Οι ΗΠΑ εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθούν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μετά την ανατροπή του Καντάφι από το ΝΑΤΟ το 2011.

Οι ΗΠΑ μελετούν καθημερινά την κατάσταση στη Λιβύη, δήλωσε προ ημερών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Πήτερ Κουκ. Με αυτό τον τρόπο ο Λευκός Οίκος αναγνώρισε για πρώτη φορά πως οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ βρέθηκαν πρόσφατα στη Λιβύη υπό την ανοιχτή απειλή του Ισλαμικού Κράτους πως θα εισβάλλει στην Ιταλία.

«Στρατιωτικοί των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ βρέθηκαν στη Λιβύη προσπαθώντας να αποκαταστήσουν την επικοινωνία με δυνάμεις επί του εδάφους» προκειμένου να μελετηθεί η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και «να αξίζει η υποστήριξη μας όπως και των συμμάχων μας» κόντρα στο Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Πήτερ Κουκ.

Ο ίδιος δήλωσε πως “είμαστε εξαιρετικά προβληματισμένοι με τη ‘μετάσταση’ του Ισλαμικού Κράτους σε διάφορες περιοχές στον πλανήτη και η Λιβύη είναι μόνο μία από αυτές”, ενώ δεν απέφυγε να δώσει νούμερα για την επικείμενη επιχείρηση.

Από την πλευρά του ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ ξεκαθάρισε επίσης προ ημερών πως οι ΗΠΑ θέλουν να πραγματοποιήσουν μία «καθοριστική στρατιωτική επιχείρηση» κόντρα στο Ισλαμικό Κράτος με χερσαίες δυνάμεις στη Λιβύη με το στόχο να αποκόψουν τις διόδους επικοινωνίας και συνεργασίας των τζιχαντιστών με άλλους ισλαμιστές στην Αφρική, καθώς ο κίνδυνος της διεύρυνσης του Ισλαμικού Κράτους σε όλη την ήπειρο επεκτείνεται.

Η απόφαση για την εισβολή θα ληφθεί τις επόμενες εβδομάδες και θα εμπλέκει στρατιωτικά τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ιταλία πέρα από τις ΗΠΑ, δήλωσε ο στρατηγός Ντάνφορντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr