ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΟΗΕ: Ο λιμός στη Συρία είναι έγκλημα πολέμου

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η λιμοκτονία των Σύρων είναι δυνητικό έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το οποίο πρέπει να διωχθεί ποινικά και όχι να καλυφθεί στο πλαίσιο οποιασδήποτε αμνηστίας, που θα είναι συνδεδεμένη με τον τερματισμό του πολέμου, δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Ο Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν, μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη και ενώ διεξάγονται οι συνομιλίες για τη Συρία, δήλωσε: “Στην περίπτωση της Συρίας, είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε στον καθένα ότι όπου υπάρχουν καταγγελίες οι οποίες αγγίζουν το όριο των εγκλημάτων πολέμου ή των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, οι αμνηστίες, δεν επιτρέπονται.”

Εστιάζοντας στη λιμοκτονία των κατοίκων της πόλης Μαντάγια, αλλά και στην πολιορκία άλλων 15 πόλεων στη Συρία, τόνισε: “Δεν πρόκειται μόνο για έγκλημα πολέμου, αλλά και για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, εάν κάτι τέτοιο αποδεχθεί δικαστικά.”

“Εκτιμούμε ότι δεκάδες χιλιάδες Σύρων πολιτών κρατούνται αυθαίρετα, ενώ πρέπει να απελευθερωθούν άμεσα,” τόνισε ο Ζέιντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Αυτά είναι τα 14 σημεία για Ορμούζ, πυρηνικά και πακέτο 300 δισ. δολαρίων

Συρία: 3.548 συλλήψεις στρατιωτικών του καθεστώτος Άσαντ από το Υπουργείο Εσωτερικών

Συρία: Έλληνες (Ρωμιοί-Ελληνορθόδοξοι) και Μνημεία στο στόχαστρο του νεο-οθωμανικού καθεστώτος της Δαμασκού

Καναδάς: Πληρωμένοι εκτελεστές στοχοποιούν εβραϊκούς στόχους στο Τορόντο – Στα ίχνη του δικτύου η Αστυνομία

Συνάντηση Πατριάρχη Βαρθολομαίου-Ερντογάν στην Άγκυρα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr