ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυπριακή κυβέρνηση συστήνει στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία…

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση της Κύπρου συμβουλεύει τους Κύπριους πολίτες να αποφεύγουν, αν δεν είναι ανάγκη, να ταξιδεύουν στην Τουρκία.

Ειδικότερα, ταξιδιωτική οδηγία καλεί τους Κύπριους πολίτες να αποφεύγουν τους πολυσύχναστους χώρους και τις μαζικές συγκεντρώσεις και ενθαρρύνονται να ενημερώνονται για την τρέχουσα κατάσταση από τα τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης (κυρίως από το διαδίκτυο) και να ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλείας των τουρκικών Αρχών.

Οπως σημειώνεται στην οδηγία, μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις στην πλατεία Sultanahmet της Κωνσταντινούπολης (12 Ιανουαρίου 2016) και την ‘Αγκυρα (10 Οκτωβρίου 2015), αλλά και τις συχνές διαδηλώσεις σε αρκετές περιοχές της Τουρκίας, οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές και είναι αδύνατον να διασφαλιστεί ότι η ισχύουσα κατάσταση δεν θα επηρεάσει την ασφάλεια των Κυπρίων πολιτών που επισκέπτονται τη χώρα.

«Η ευθύνη της τελευταίας βομβιστικής επίθεσης στην πλατεία Sultanahmet στο ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης διαφαίνεται ότι προέρχεται από το ονομαζόμενο Ισλαμικό Κράτος και εκτιμάται ότι στοχεύει να πλήξει την τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας. Η χώρα, μετά τις πέντε βομβιστικές επιθέσεις που δέχτηκε στο έδαφός της τα τελευταία τρία χρόνια (από 05/2013 έως 01/2016), βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο τρομοκρατικής απειλής και επιπλέον τρομοκρατικές ενέργειες ενδεχομένως να επαναληφθούν», προστίθεται.

Ακόμη σημειώνεται ότι λόγω της απουσίας διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι σε θέση να παρέχει προξενική αρωγή σε Κύπριους πολίτες, οι οποίοι επισκέπτονται την χώρα και πως όλοι οι Κύπριοι, ως πολίτες της ΕΕ και εν τη απουσία κυπριακής διπλωματικής αποστολής στη χώρα επίσκεψής τους, έχουν το δικαίωμα, βάσει του ‘Αρθρου 23 της Συνθήκης της Λισαβόνας, εξασφάλισης προξενικής προστασίας από οποιαδήποτε διπλωματική αποστολή (Πρεσβεία ή Γενικό Προξενείο) κράτους μέλους της ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρούμπιο για Ελλάδα: «Δεν θέλουμε το λίκνο του δυτικού πολιτισμού να απειλείται» – «Έχουμε ατέρμονο χρέος στην αρχαία Ελλάδα»

Στην Αθήνα ο Μάρκο Ρούμπιο – Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Τουρκικά αεροσκάφη πάνω από το Αιγαίο – 15 παραβιάσεις

Στην Αθήνα ο Μάρκο Ρούμπιο για τον 6ο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ

Drone βύθισε τουρκικό εμπορικό πλοίο ανοιχτά της Βουλγαρίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr