Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανοί τζιχαντιστές αποπειράθηκαν να επιτεθούν σε σερβικό μοναστήρι

Αλβανοί τζιχαντιστές αποπειράθηκαν να επιτεθούν σε σερβικό μοναστήρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αστυνομία της Πρίστινα συνέλαβε τέσσερις οπλισμένους Αλβανούς στην είσοδο του σερβικού ορθόδοξου χριστιανικού μοναστηριού στο Ντέτσανι του Κοσόβου, με το Βελιγράδι να κάνει λόγο για τζιχαντιστές που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση εναντίον της μονής.

Τον Οκτώβριο του 2014 άγνωστοι είχαν γράψει συνθήματα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους ενώ κατά καιρούς το ιστορικό μοναστήρι, είχε βρεθεί στο στόχαστρο εθνικιστών Αλβανών άλλα και φανατικών μουσουλμάνων.

Για τον λόγο αυτό εξακολουθεί να φρουρείται από στρατιωτική δύναμη της KFOR.

kosovo3

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία του Κοσόβου, οι τέσσερις άντρες επέβαιναν σε αυτοκίνητο και στον έλεγχο που τους έγινε καθώς πλησίαζαν στην είσοδο της μονής βρέθηκαν ένα αυτόματο όπλο καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και δεκάδες σφαίρες.

Κατά την αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να συνδέουν τους συλληφθέντες με τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον του μοναστηρίου, σε αντίθεση με τον ηγούμενο Σάββα ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter, μίλησε για “αποτυχημένο τρομοκρατικό χτύπημα κατά της μονής”.

Ο ίδιος ανάφερε ότι τουλάχιστον ένας εκ των συλληφθέντων είχε χαρακτηριστικά φανατικού ισλαμιστή (ξυρισμένο κεφάλι, γενειάδα, παντελόνι πάνω από τον αστράγαλο).

Ο αρμόδιος για θέματα Κοσόβου αξιωματούχος της κυβέρνησης του Βελιγραδίου Μάρκο Τζούριτς μίλησε για «θρησκευτικό εξτρεμισμό που διακυβεύει την ασφάλεια των Σέρβων και των άλλων πολιτών στο Κοσσυφοπέδιο», ενώ ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς υποστήριξε πως «η αναγνώριση του Κόσοβου ως ανεξάρτητου κράτους θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μοντέλο για τους ιδρυτές του Ισλαμικού Κράτους».

kosovo2

Οι τέσσερις συλληφθέντες εξακολουθούν να ανακρίνονται ενώ όπως έγινε γνωστό την περασμένη Παρασκευή εντοπίστηκε στην είσοδο μουσουλμανικού τεμένους στο προάστιο Φούσα Κοσόβα ή Κόσοβο Πόλιε της Πρίστινα, αυτοκίνητο με δυο κιλά εκρηκτικά.

Το Κόσοβο θεωρείται μια από τις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην οποία λειτουργούν πυρήνες τζιχαντιστών και σύμφωνα με τους υπολογισμούς των διεθνών διωκτικών αρχών, ξεπερνούν τους πεντακόσιους οι τζιχαντιστές Αλβανοκοσόβαροι που πολεμούν μέσα από τις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία και το Ιράκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr