Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός αξιωματούχος: Μεγάλος ο κίνδυνος νέου τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ευρώπη

Αμερικανός αξιωματούχος: Μεγάλος ο κίνδυνος νέου τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος και μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ευρώπη είναι μεγαλύτερος από ποτέ.

Η διαπίστωση αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι η έρευνα των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας έχει δείξει ότι περίπου δυο χιλιάδες άτομα, Ευρωπαίοι πολίτες, που ταξίδεψαν στα μέρη όπου δραστηριοποιείται το Ισλαμικό Κράτος και οι οποίοι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στρατολογήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν από τους τζιχαντιστές, έχουν επιστρέψει στην Ευρώπη.

Ο αξιωματούχος δεν μπόρεσε να αναφέρει συγκεκριμένα αν όλα αυτά τα άτομα συνεχίζουν να ασπάζονται τις ιδέες των ισλαμιστών για Τζιχάντ ενάντια στην Δύση ή αποτελούν κάποιοι εξ αυτών μετανιωμένους που εγκατέλειψαν την ενεργό δράση.

Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος το όνομα του οποίου δεν αναφέρεται, οι αρχές τώρα αξιολογούν τις πληροφορίες που λαμβάνουν για να εντοπίσουν πιθανά μέρη εκδήλωσης τρομοκρατικών επιθέσεων, αφού καθώς φαίνεται μετά και το πρόσφατο χτύπημα στην Γαλλική πρωτεύουσα ο κίνδυνος μια τέτοιας εξέλιξης είναι πολύ μεγάλος για να αγνοηθεί.
Επιπλέον, άλλοι αξιωματούχοι αναδεικνύουν τον κινδύνου να αναμειχθούν μαχητές στο Ισλαμικό Κράτος με το κύμα προσφύγων που φτάνει στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας και της Ιταλίας, αναφέροντας ότι η Ιταλική κυβέρνηση έχει ήδη εκφράσει τις ανησυχίες της στους εταίρους της.

Αυξανόμενος είναι ο κίνδυνος και λόγω της ενίσχυσης το τελευταίο διάστημα των τζιχαντιστών στην Λιβύη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες δρουν πάνω από 2.000 μαχητές και οι οποίοι έχουν αυτονομηθεί και μπορούν να διατάξουν και οι ίδιοι επιθέσεις στην Ευρώπη, μόνο και μόνο με την σύμφωνη γνώμη των ομοϊδεατών τους σε Συρία και Ιράκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr