Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι πρόσφυγες τελείωσαν πολιτικά μια για πάντα τη Μέρκελ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο ναδίρ βρίσκεται η δημοτικότητα της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μια και βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων πέντε ετών λόγω της στάσης της στο προσφυγικό.

Σε δημοσκόπηση για λογαριασμό του ARD, η δημοτικότητα της Merkel βρίσκεται στο 46%, το οποίο αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το 2001.

Είναι ενδεικτικό ότι η δημοτικότητα της εμφανίζεται να έχει υποχωρήσει κατά 12 μονάδες μέσα σε έναν μήνα.

Βάσει της μέτρησης, το 81% των Γερμανών εμφανίζεται να αμφισβητεί ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει τον έλεγχο της κατάστασης απέναντι στο προσφυγικό, έναντι ενός 18% που πιστεύει το αντίθετο.

Ανάλογα ισχυρή είναι παράλληλα η πλειονότητα που επιδοκιμάζει τα «ήπια σκληρά» μέτρα.

Η μείωση επιδομάτων για πρόσφυγες που «δεν θέλουν να ενσωματωθούν» βρίσκει σύμφωνο το 88% των ερωτηθέντων, έναντι 10% που είναι αντίθετοι.

Η κήρυξη Αλγερίας, Μαρόκου και Τυνησίας σε ασφαλείς χώρες προέλευσης (η οποία απομακρύνει την έγκριση ασύλου για όσους προέρχονται από τις τρεις χώρες) βρίσκει σύμφωνο το 73% των ερωτηθέντων, έναντι 13% που είναι αντίθετο ενώ όσον αφορά την δημιουργία κέντρων υποδοχής κοντά στα σύνορα, από όπου και θα απελαύνονται ευκολότερα όσοι αιτούντες άσυλο παίρνουν αρνητική απάντηση, το 77% εμφανίζεται θετικό (έναντι 19% που είναι αντίθετο).

Πιο μοιρασμένοι εμφανίζονται οι Γερμανοί όμως όσον αφορά σχετικά σκληρότερα μέτρα απέναντι στους αιτούντες άσυλο.

Το 63% θεωρεί σωστό το να μπει ανώτατο όριο στον αριθμό προσφύγων που θα δεχθεί η Γερμανία, έναντι 33% που είναι εναντίον.

Η επαναφορά συνοριακών ελέγχων μεταξύ των χωρών της ΕΕ αποτιμάται ως σωστή από το 53% των ερωτηθέντων, έναντι 42% που την απορρίπτουν ενώ το 49% πιστεύει πως δεν είναι σωστό το να μην μπορούν πρόσφυγες που προέρχονται από χώρες με εμφύλιο να φέρουν την οικογένειά τους, έναντι του 44% που συμφωνεί με τον περιορισμό.

Ως προς τη δημοφιλία των πολιτικών πρώτος είναι ο νυν υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ (Σοσιαλδημοκράτης) με ποσοστό αποδοχής το 70% (μειωμένο κατά μία μονάδα σε σύγκριση με έναν μήνα πριν) και ακολουθεί  ο υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, με ποσοστά αποδοχής στο 64% (χαμηλότερα κατά οκτώ μονάδες).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr