Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα μόδα στην Αμερική η πολυγαμία – Παράνομη αλλά… δεν το κρύβουν!

Νέα μόδα στην Αμερική η πολυγαμία – Παράνομη αλλά… δεν το κρύβουν!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια νέα μόδα εξαπλώνεται στην Αμερική, της πολυγαμίας. Ξεκινώντας από την… “απλή” διγαμία και στη συνέχεια όσες γυναίκες αντέχει ο καθένας.

Στις ΗΠΑ, όπως και στον υπόλοιπο πολιτισμένο δυτικό κόσμο, η διγαμία ή η πολυγαμία είναι παράνομη. Αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους δίγαμους ή τους πολύγαμους να διαφημίζουν τα χαρέμια τους στο διαδίκτυο.

Η περίπτωση του Κουρτ Κουρτ (Curt Curt) είναι χαρακτηριστική.

Ο Κουρτ Κουρτ ζει στο Χάρτφορντ, έχει δύο συζύγους, με την κάθε μία έχει κάνει από ένα μωρό και όλοι τους μοιάζουν ευτυχισμένοι.

Curt_Curt1

Αναρτούν φωτογραφίες στο διαδίκτυο, χαμογελαστοί και ερωτευμένοι. Οι δύο κοπέλες μάλιστα δεν διστάζουν να ποζάρουν παρέα, με τα χείλια τους να είναι έτοιμα να φιληθούν μεταξύ τους.

Curt_Curt2

Εντάξει, προφανώς κάποιοι βρίσκουν άλλοθι στις ομαδικές αμφισεξουαλικές τους προτιμήσεις μέσα από την πολυγαμία. Συμβαίνουν και αυτά.

Η οικογένεια “τρίο” έχει αναρτήσει και το ακόλουθο βίντεο στο διαδίκτυο:

Connecticut Man With TWO SISTER Wives!!

Connecticut Man Shows Off His POLYGAMOUS RELATIONSHIP On Facebook . . . He Has Two 'WIVES' . . . They Both LIVE With Him . . . And He Has Babies With BOTH!! (Hey . . . If GAY MARRIAGE Is Legal . . . Why Not THIS TOO?) – More Pics HERE – bit.ly/20tlBCK

Posted by Mediatakeout on Thursday, February 4, 2016

Από ό,τι μάθαμε, γιατί κάναμε και ένα σχετικό ρεπορτάζ, υπάρχει το λεγόμενο κίνημα της “πολυσυντροφικότητας”, δηλαδή η πολυγαμία με άλλη λέξη, το οποίο στην Αμερική υπάρχει από παλιά ενώ τελευταία πλασάρεται και στην Ελλάδα.

Μάλιστα το ελληνικό “κίνημα” των Ανοιχτών Σχέσεων εξηγεί τι πρεσβεύει (έχει και σελίδα στο Facebook και blog). Όπως λένε:

Το να διατηρείς σταθερές ερωτικές σχέσεις με δύο ή περισσότερα πρόσωπα, με ειλικρίνεια και συναίνεση όλων. Ο αντίστοιχος αγγλικός όρος είναι polyamory.

Η πολυσυντροφικότητα αποτελεί μια μορφή ανοιχτής σχέσης (ανοιχτή ονομάζεται κάθε σχέση που είναι συναινετικά μη μονογαμική). Περιλαμβάνει ανθρώπους κάθε φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ποια είναι τα είδη της πολυσυντροφικότητας;

Τρεις ή περισσότεροι ενήλικοι που συζούν, μοιράζονται τα οικονομικά τους και μεγαλώνουν μαζί τα παιδιά τους

Ένα ζευγάρι που συζεί, ενώ παράλληλα διατηρεί σχέσεις με τρίτα άτομα

Ανεξάρτητη (solo) πολυσυντροφικότητα: ένα ανεξάρτητο άτομο διατηρεί ειλικρινείς πολλαπλές σχέσεις χωρίς να γίνεται μέλος ζευγαριού, τριάδας, κ.τ.λ.

Σχεσιακή αναρχία (relationship anarchy): οι άνθρωποι που την ασκούν αποφεύγουν την ιεράρχηση των σχέσεων και την κατηγοριοποίησή τους με βάση τις κοινωνικές νόρμες

Ποικίλες άλλες δομές πολυσυντροφικών σχέσεων

Πώς προέκυψε η πολυσυντροφικότητα;

Στις δεκαετίες ’60-’70 εμφανίστηκε μια σειρά από κινήματα που αμφισβητούσαν το σύστημα και διεκδικούσαν περισσότερα δικαιώματα και ελευθερίες:

“Make love not war”, αντιπολεμικό κίνημα

Εξεγέρσεις: Berkeley, Μάης ’68, Άνοιξη της Πράγας, Πολυτεχνείο κ.ά.

Κίνημα για τα δικαιώματα των μαύρων

Γυναικείο κίνημα

“Gay Power”, Stonewall

Σεξουαλική επανάσταση

Κοινόβια, εναλλακτικοί τρόποι ζωής

Σ’ εκείνη την εποχή βρίσκονται οι ρίζες της πολυσυντροφικότητας. Το 1990 πρωτοεμφανίζεται ο όρος polyamorous (πολυσυντροφικός/ή).

Το 2009 εκτιμάται ότι στις ΗΠΑ υπήρχαν μισό εκατομμύριο πολυσυντροφικές οικογένειες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr