ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Πρόσφυγες, Σκόπια, Συνθήκη Σένγκεν,


















































Δημοσκόπηση Metron Analysis: ΝΔ στο 25%, ΕΛΑΣ στο 14,1%, ΠΑΣΟΚ στο 9,4% - Η πρόθεση για Σαμαρά
Ριζικές ανατροπές στις πολυκατοικίες: Τι αλλάζει για ιδιοκτήτες και διαχειριστές
Τραμπ: Το Διεθνές Ποινικό Δικαστηρίο δεν έχει δικαιοδοσία επί Αμερικανών πολιτών
Politico: Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να δίνει λευκές επιταγές στον Τραμπ, λέει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Τσίπρας
Ο Κώστας Ζαχαριάδης έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Η ίδρυση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα έφερε νέα δεδομένα» 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ανοιχτή απειλή από την Αυστρία για κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας με τα Σκόπια διατυπώνει ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας ως μέσο πίεσης στην Αθήνα για το προσφυγικό.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Σεμπάστιαν Κουρτς αναφέρει: «Εάν κλείσουν τα βόρεια σύνορα και μείνει η Ελλάδα για περισσότερα από ένα 24ωρο με τους πρόσφυγες στην επικράτειά της, τότε θα αλλάξει ραγδαία και το ενδιαφέρον της να δεχθεί ευρωπαϊκή βοήθεια».
Ο Αυστριακός τάσσεται υπέρ του κλεισίματος των συνόρων της χώρας μας με τα Σκόπια εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα έστελνε το «κατάλληλο» μήνυμα στους πρόσφυγες της Συρίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν να μην ξεκινήσουν για την Ευρώπη. «Πρέπει να μειώσουμε τις ροές των προσφύγων και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν τους σταματήσουμε σε κάποια σύνορα» λέει ο αυστριακός ΥΠΕΞ.
Ο κ. Κουρτς, στηρίζει την άποψη ότι η «φραγή» πρέπει να μπει στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων και όχι στα ελληνοτουρκικά, Ο ίδιος δεν πιστεύει ότι θα ελεγχθούν αποτελεσματικά τα σύνορα Ελλάδας με την Τουρκία παρά την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ.
Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών έκανε τις δηλώσεις αυτές στο περιθώριο του Συμποσίου Ασφαλείας του Μονάχου το Σαββατοκύριακο. Ανήκει στο Λαϊκό Κόμμα, που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Αυστρίας και έχει επανειλημμένως ταχθεί με τις ακραίες θέσεις που εκφράζουν εντός ΕΕ η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Σλοβακία σχετικά με το κλείσιμο των συνόρων, την ανύψωση φρακτών και την αποτροπή των προσφύγων.























































