Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ανατολικοευρωπαίοι εναντίον της Ελλάδας για τη Σένγκεν

Οι ανατολικοευρωπαίοι εναντίον της Ελλάδας για τη Σένγκεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ελλάδα μπορεί να λογαριάζει με σύμμαχο τη… Μέρκελ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη Σένγκεν, όμως οι χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ, δημιούργησαν “άξονα” εναντίον μας.

Η σκληρή στάση της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σλοβακίας στο προσφυγικό φαίνεται ότι κινητοποιεί την ΕΕ να πάρει το μέρος της Ελλάδας όπως φάνηκε από τη σχετική ανακοίνωση της Δευτέρας.

Διότι από τη μία πλευρά, οι χώρες Βίζεγκραντ, σε στενή συνεργασία με τα Σκόπια, εργάζονται πυρετωδώς για την «οχύρωση» των βορείων συνόρων της Ελλάδας και από την άλλη πλευρά, οι Ανατολικοευρωπαίοι τινάζουν στον αέρα το οικοδόμημα των «μετεγκαταστάσεων».

Το ανακοινωθέν της χθεσινής 25ης συνόδου των χωρών Βίζεγκραντ στην Πράγα θέτει διορία «αποτελεσματικής διαχείρισης των συνόρων στο Αιγαίο» ώς τον Μάρτιο, και αναφέρει ότι σε αντίθετη περίπτωση, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου πρέπει να θέσει σε εφαρμογή «εναλλακτικό σχέδιο για τη διαδρομή των δυτικών Βαλκανίων».

Σε μια σαφή αναφορά στον εγκλωβισμό προσφύγων στο ελληνικό έδαφος, το ανακοινωθέν συνεχίζει: «Αν αποδειχθεί αναγκαία η εφαρμογή συμπληρωματικών μέτρων για την ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων στην περιοχή των Βαλκανίων, μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις στην Ελλάδα και γι’ αυτό θα είναι αναγκαία η παροχή βοήθειας, περιλαμβανομένη και της ανθρωπιστικής, στην Ελλάδα, μέσα από όλους τους αναγκαίους διαύλους».

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης στην Ευρωβουλή: «Ροπή της Τουρκίας στην παραβίαση του κράτους δικαίου» – «Πώς είναι δυνατόν να αποτελεί αξιόπιστο εταίρο της ΕΕ και πυλώνα της Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρώπης;»

Νίνα Κασιμάτη προς Θανάση Πλεύρη: Ούτε να τολμήσεις να παραδώσεις στους Τούρκους τον Πόντιο αγωνιστή Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί

Συντονισμένα εναντίον Δένδια Τούρκοι ισλαμιστές και εγχώριοι ακροδεξιοί λαϊκιστές

ΝΤΡΟΠΗ! Ο Πλεύρης παραδίδει Πόντιο αγωνιστή στους Τούρκους

Ούρσουλα σε Φαραντούρη για σφαγές στη Συρία: «Έχεις δίκιο, θα λάβουμε μέτρα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr