Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κουνιάδα του “χαλίφη” Μπαγκντάντι τον “έδωσε” στους Κούρδους

Η κουνιάδα του “χαλίφη” Μπαγκντάντι τον “έδωσε” στους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο κλοιός γύρω από τον “χαλίφη” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος φαίνεται να σφίγγει και τα κρησφύγετά του να εντοπίζονται αφού, όπως γράφει η βρετανική Express, τον “πούλησε” η κουνιάδα του με αντάλλαγμα μια έγχρωμη τηλεόραση στο κελί της.

Δύο διαφορετικές αλλά εξίσου καλά ενημερωμένες πηγές βεβαιώνουν ότι ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, βρίσκεται στο Ιράκ και μάλιστα σε τοποθεσία που τον “φτάνουν” τα συμμαχικά αεροσκάφη ή ακόμα και κομάντος σε μια πιθανή καταδρομική επιχείριση.

Ο φόνος του, γράφει η Express, θα αποτελέσει συντριπτικό πλήγμα για την τρομοκρατική οργάνωση.

Πριν μερικές ημέρες κυκλοφόρησαν νέες φωτογραφίες του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι μέσα από ένα τζαμί στην πόλη Φαλούτζα του Ιράκ, μόλις μερικά χιλιόμετρα απόσταση από τη Βαγδάτη. [Δείτε τις φωτογραφίες εδώ].

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο ηγέτης της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης, που έχει καταλάβει εδάφη στη Συρία, στο Ιράκ, στην Αίγυπτο και στη Λιβύη, βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην πόλη Ραμάντι (δυτικό Ιράκ) και στη Μοσούλη (βορειοδυτικό Ιράκ).

Στην ίδια περιοχή λέγεται ότι επιχειρούν και άνδρες των βρετανικών ειδικών δυνάμεων SAS, οι οποίοι “καθαρίζουν” τζιχαντιστές ως ελεύθεροι σκοπευτές.

Η κουνιάδα του Αλ Μπαγκντάντι

Η 24χρονη και όπως ακούγεται αρκετά ελκυστική κουνιάδα του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, είναι κρατούμενη σε κουρδική φυλακή στο βόρειο Ιράκ.

Εκτίει ποινή φυλάκισης για απόπειρα εκτέλεσης επίθεσης αυτοκτονίας.

Πηγές μέσα από τη φυλακή υποψιάζονται ότι τα προνόμια που απολαμβάνει πίσω από τα σίδερα είναι μέρος συμφωνίας που έχει “κλείσει” με τις κουρδικές Αρχές του βορείου Ιράκ, δηλαδή να τους “δίνει” τον “χαλίφη”.

Η Ντούα Αμίντ Ιμπραχίμ (Duaa Amid Ibrahim) είναι αδελφή μιας από τις τρεις γυναίκες του “χαλίφη”, της Σάτζα Χαμίντ Αλ Ντουλαΐμι, την οποία ο “χαλίφης” χώρισε πριν το 2013, όταν διασπάστηκε η οργάνωσή του από την Αλ Κάιντα.

Η Σάτζα Χαμίντ Αλ Ντουλαΐμι έγινε γνωστό ότι συνελήφθη από τις Αρχές του Λιβάνου τον Δεκέμβριο του 2014 και αφέθηκε ελεύθερη ένα χρόνο ακριβώς μετά, τον Δεκέμβριο του 2015, σε ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ της λιβανέζικης κυβέρνησης και των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα.

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται εάν έδωσε κρίσιμες πληροφορίες στις Αρχές σχετικά με τον Μπαγκντάντι, αν και αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι αντεπεξήλθε με θάρρος στην ανάκριση.

Ωστόσο, το ίδιο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ισχύει και για τη νεώτερη αδελφή της, που βρίσκεται φυλακισμένη στην κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ.

Η Ντούα Αμίντ Ιμπραχίμ πιάστηκε από τους Κούρδους ενώ εισερχόταν στην κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ φορώντας ένα γιλέκο αυτοκτονίας με εκρηκτικά.

Πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας διαρρέουν ότι καταφέρνουν και μαθαίνουν πράγματα από τη φυλακισμένη σχετικά με τις συνήθειες του Μπαγκντάντι και ίσως κάποια στιγμή να γνωρίζουν αρκετά για να στείλουν ένα μαχητικό αεροπλάνο εναντίον του.

Οι κουρδικές Αρχές αρνούνται να μπουν όμως σε λεπτομέρειες γύρω από τις “κουβέντες” που έχουν με την Ντούα Αμίντ Ιμπραχίμ.

Μέχρι και την προηγούμενη Πέμπτη δεν είχε δημοσιευθεί καμία εικόνα από δημόσια εμφάνιση του “χαλίφη” από το 2014, όταν μας τον είχαν δείξει να κηρύττει σε ένα τζαμί στη Μοσούλη.

Η Ντούα Αμίντ Ιμπραχίμ, η κουνιάδα, ακούγεται ότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των συγκρατούμενών της.

Το διάστημα που είναι φυλακισμένη τη βοήθησε να “ωριμάσει”. Δεν θέλει πλέον να ανατιναχτεί ζωσμένη με εκρηκτικά, όπως ήταν όταν την έπιασαν, αλλά συνεχίζει να συμμερίζεται τζιχαντιστικές απόψεις.

Ωστόσο, παρά την “ιδεολογική της ακεραιότητα” φαίνεται ότι έχει μπει σε κάποιο παζάρι με τις κουρδικές Αρχές και αυτό το συμπέρασμα εξάγεται από τα προνόμια που έχει στη φυλακή, όπως έγχρωμη τηλεόραση στο κελί της.

Πηγές από υπηρεσίες πληροφοριών, που αναφέρονται στον διεθνή Τύπο, αφήνουν να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς, ότι η κουνιάδα του “χαλίφη” τον έχει “δώσει” κανονικά… Το μόνο θέμα είναι εάν οι πληροφορίες που έχει μοιραστεί με τις Αρχές έχουν και πρακτικό αποτέλεσμα, διότι κανείς τρομοκράτης δεν έχει συνήθειες ενός καθημερινού ανθρώπου. Και εκείνη πόσα άραγε χρήσιμα μπορεί να γνωρίζει πίσω από τα κάγκελα;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr