ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σλοβενία στέλνει στρατό στα σύνορα για τους πρόσφυγες

Η Σλοβενία στέλνει στρατό στα σύνορα για τους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας ζήτησε από το κοινοβούλιο της χώρας να δώσει την έγκρισή του ώστε οι ένοπλες δυνάμεις να βοηθούν τους αστυνομικούς στον έλεγχο των συνόρων, καθώς οι χώρες κατά μήκος της λεγόμενης «βαλκανικής οδού» ενισχύουν τα μέτρα τους σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τη μεταναστευτική κρίση.

«Πρόκειται για ένα από τα μέτρα της κυβέρνησης στο πλαίσιο της σταδιακής ενίσχυσης των ελέγχων» δήλωσε η υπουργός Άμυνας Άντρεγια Κάτιτς, σύμφωνα με το σλοβενικό ειδησεογραφικό πρακτορείο STA.

Τον περασμένο Οκτώβριο το κοινοβούλιο είχε εγκρίνει την τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να καταστεί νόμιμη η φύλαξη των εθνικών συνόρων από στρατιώτες. Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο σχετικά με το νέο αίτημα της κυβέρνησης ενδέχεται να διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η απόφαση της Σλοβενίας ακολουθεί την ανακοίνωση που έκαναν λίγο νωρίτερα οι αυστριακές αρχές ότι θα θέσουν ανώτατο ημερήσιο όριο στις αφίξεις μεταναστών στην Αυστρία.

Εφόσον εγκριθεί το αίτημα από το κοινοβούλιο —όπου απαιτείται η θετική ψήφος των δύο τρίτων των παρόντων βουλευτών— θα δοθούν στον στρατό αστυνομικές εξουσίες για τη φύλαξη των συνόρων επί τρεις μήνες, ωστόσο το διάστημα αυτό μπορεί να παραταθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μετωπική σύγκρουση Ιταλίας-Ισπανίας για την αναστολή της Σένγκεν – Σκληρές δηλώσεις και απειλές

Το Μαρόκο δήλωσε ότι προειδοποίησε την Ισπανία μετά τη δικαστική απόφαση για τη μετάναστευση

Θέουτα: Οι Μαροκινοί παράνομοι μετανάστες «έπληξαν» τη Συνθήκη Σένγκεν

Κυψέλη: Από πρόσφυγας-εθελοντής, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Βρετανίδας ο 26χρονος Αφγανός

Χαβιέρ Μιλέι: Ο Σάντσεθ θέλει να «εθνικοποιήσει» τους παράνομους μετανάστες για να τον ψηφίσουν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr