Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντε Μεζιέρ: Κυρώσεις σε όσες χώρες δρουν μονομερώς στο προσφυγικό

Ντε Μεζιέρ: Κυρώσεις σε όσες χώρες δρουν μονομερώς στο προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε ευρωπαϊκά κράτη που προτίθενται να λάβουν μονομερώς μέτρα για την ανακοπή των μεταναστευτικών ροών – τα οποία θα μεταθέσουν το βάρος στη Γερμανία – να μην το πράξουν γιατί θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις.

«Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε ώστε η προσφυγική κρίση να αντιμετωπισθεί με έναν ευρωπαϊκό τρόπο όσο [ένας τέτοιος τρόπος] θα εγγυάται επίσης ότι θα επιτύχει τη μείωση του αριθμού των προσφύγων», δήλωσε ο Τόμας ντε Μεζιέρ στην Μπούντεσταγκ.

«Όμως, θα είναι απαράδεκτο αν κάποιες χώρες προσπαθήσουν μονομερώς να μεταθέσουν το συλλογικό πρόβλημα στην πλάτη της Γερμανίας και όχι χωρίς συνέπειες από την πλευρά μας μακροπρόθεσμα», υπογράμμισε.

Ο ντε Μεζιέρ δήλωσε πως η Γερμανία «θα αντιμετωπίσει πιο αυστηρά» τους μετανάστες που δεν υπάγονται σε καθεστώς προστασίας ή προσπαθούν να παρατείνουν τη διαμονή τους χρησιμοποιώντας τεχνάσματα ή πλαστά έγγραφα.

Η διατήρηση της Ζώνης Σένγκεν για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι προς όφελος της Γερμανίας τόνισε ο υπουργός.

Δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα δείχνει, ωστόσο, πως το 58% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της επανασύστασης των συνοριακών ελέγχων προκειμένου να κρατηθούν μακριά οι πρόσφυγες, ακόμη και αν αυτό προκαλεί δυσκολίες στα ταξίδια ή στις μεταφορές φορτίων στην Ευρώπη.
Η δημοσκόπηση Politbarometer για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ZDF δείχνει πως το ένα τρίτο και πλέον των Γερμανών είναι αντίθετο με αυτούς τους ελέγχους.

Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης πως μόλις λίγο πάνω από το 50% των Γερμανών αμφιβάλλουν κατά πόσον θα είναι δυνατή η ενσωμάτωση των μεταναστών στη γερμανική κοινωνία.

Λίγοι περισσότεροι από ένας στους δύο πιστεύουν πως η Γερμανία δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τον αριθμό των προσφύγων που φθάνουν στη χώρα, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr