Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το 58% των Γερμανών θέλει επαναφορά των συνοριακών ελέγχων

Το 58% των Γερμανών θέλει επαναφορά των συνοριακών ελέγχων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έντονα διχασμένοι από τον τρόπο με τον οποίο η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διαχειρίζεται το θέμα της προσφυγικής κρίσης εμφανίζονται για ακόμη μία φορά οι πολίτες της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της γερμανικής τηλεόρασης.

Το 50% των ερωτηθέντων εμφανίζονται δυσαρεστημένοι ενώ το 47% ικανοποιημένοι με τη δουλειά της. Σύμφωνα με την DW, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι ότι εξασθενεί ελαφρώς η κριτική προς το πρόσωπο της καγκελαρίου, αφού στο τελευταίο πολιτικό βαρόμετρο, στα τέλη Ιανουαρίου, δυσαρεστημένο δήλωνε το 54% των πολιτών.

Την ίδια στιγμή, μια μικρή αύξηση σημειώνουν τα ποσοστά της δημοτικότητας της Α. Μέρκελ. Στη σχετική κλίμακα (από +5 έως -5) κατάφερε να βελτιώσει την προσωπική της βαθμολογία από το 1,0 στο 1,1. Η Α. Μέρκελ συνεχίζει να συγκαταλέγεται έτσι στη λίστα των δημοφιλέστερων πολιτικών της χώρας, καταλαμβάνοντας όμως την τρίτη θέση. Της σχετικής λίστας ηγούνται ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ με βαθμολογία 2,0 και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με 1,8.

Στο μέτωπο της προσφυγικής κρίσης πάντως το 58% των Γερμανών τάσσονται υπέρ της επαναφοράς των συνοριακών ελέγχων ενώ το 39% διαφωνούν. Επίσης η πλειονότητα των πολιτών και συγκεκριμένα το 54 % αμφισβητεί τις πιθανότητες επιτυχίας όσον αφορά την κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων. Αντίθετη γνώμη έχει το 41%.

Ανησυχητικά για τη γερμανίδα καγκελάριο είναι πάντως τα ποσοστά που καταλαμβάνουν οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) στο σχετικό πολιτικό βαρόμετρο. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, η ένωση των χριστιανικών κομμάτων CDU/CSU χάνει εκ νέου μια ποσοστιαία μονάδα, συγκεντρώνοντας πλέον 36% στην πρόθεση ψήφου. Μια μονάδα χάνει και το ξενοφοβικό Εναλλακτική Επιλογή για τη Γερμανία (AfD) που βλέπει τα ποσοστά του να υποχωρούν στο -ακόμη διψήφιο- 10%. Μια μονάδα κερδίζουν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) που λαμβάνουν 25% αλλά και η Αριστερά (Die Linke) που συγκεντρώνει 9%. Μια μονάδα λιγότερη αντιθέτως για τους Πράσινους (Grüne) που λαμβάνουν 10% ενώ στο εκλογικό όριο του 5 % συνεχίζουν να βρίσκονται οι Φιλελεύθεροι (FDP).

Βάσει αυτών των ποσοστών ο μεγάλος συνασπισμός των συντηρητικών χριστιανικών κομμάτων με τους Σοσιαλδημοκράτες θα μπορούσε, θεωρητικά, να συνεχιστεί. Αντιθέτως ενδεχόμενες συνεργασίες SPD, Αριστεράς και Πρασίνων ή CDU/CSU και Πρασίνων δεν θα συγκέντρωναν την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ποιες χώρες σταμάτησαν να εξοπλίζουν το Ισραήλ και ποιες συνεχίζουν

Οι μισοί Ουκρανοί πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στην Ουκρανία

Αντρέι Ντούντα: Στην Πολωνία δεν περισσεύουν Patriot για την Ουκρανία

Αχαΐα: 23χρονος Αφγανός βίασε 62χρονη σε χωράφι

Βεβήλωσαν τον τάφο του Σόιμπλε – Έσκαψαν τρύπα βάθους 1,2 μέτρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr