Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με τον βασιλιά Αμπντάλα στην Ιορδανία ο Τζον Κέρι

Με τον βασιλιά Αμπντάλα στην Ιορδανία ο Τζον Κέρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Ιορδανία για συνάντηση με τον βασιλιά της χώρας Αμπντάλα τον Β΄ βρίσκεται ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι. Κεντρικό θέμα στη συζήτησή τους αναμένεται να είναι η κρίση στη Συρία.

Την επαύριο από την ρωσική επαναδιαβεβαίωση της δέσμευσής της να βοηθήσει τη Δαμασκό να πολεμήσει τις «τρομοκρατικές» ομάδες στη Συρία, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι θα έχει την Κυριακή συνομιλίες με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’.

Ο Ιορδανός μονάρχης θα δεχθεί τον Κέρι, που αφίχθη το βράδυ του Σαββάτου στο Αμμάν, στην κατοικία του στην Άκαμπα, στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το περιεχόμενο των συνομιλιών τους, όμως είναι αναπόφευκτο ότι το Συριακό θα καταλαμβάνει πρωτεύουσα θέση σε αυτές.

Από τις αρχές του τρέχοντος μηνός ο Αμπντάλα, του οποίου η χώρα έχει υποδεχθεί πολλές χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες, έχει προειδοποιήσει πως το βασίλειό του έχει φθάσει στα όρια της αντοχής.

Από την πλευρά του, ο Κέρι το Σάββατο απηύθυνε έκκληση προς τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ ώστε να τεθεί το συντομότερο δυνατόν σ’ εφαρμογή μία εκεχειρία στη Συρία και κατεδίκασε για άλλη μία φορά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, που σύμφωνα με τη Δύση και την Τουρκία πλήττουν κατά βάση τη «μετριοπαθή αντιπολίτευση» στην κυβέρνηση του Μπάσαρ αλ Άσαντ, ενώ σύμφωνα με την πραγματικότητα πλήττουν τη χρηματοδοτούμενη από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία διεθνή τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα.

Στα πλαίσια της “διεθνοποίησης” της σύρραξης της Συρίας, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο ανεδαφική την εφαρμογή της συμφωνίας για «τερματισμό των επιχειρήσεων», που αποφασίσθηκε υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και της Ρωσίας στις 11 και 12 Φεβρουαρίου στο Μόναχο— και η οποία τύποις επρόκειτο να εγκαινιασθεί την Παρασκευή—, η Τουρκία από την πλευρά της επανέλαβε το Σάββατο τον βομβαρδισμό κουρδικών θέσεων εντός της επαρχία του Χαλεπίου, όπως μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr