Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Άσαντ δίνει αμνηστία στους αντιφρονούντες που θα παραδοθούν

Ο Άσαντ δίνει αμνηστία στους αντιφρονούντες που θα παραδοθούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πρόεδρος της Συρίας δήλωσε για μια ακόμη φορά ότι οι Αρχές της χώρας του θα δώσουν αμνηστία σε όσα μέλη ένοπλων οργανώσεων της ισλαμιστικής αντιπολίτευσης παραδώσουν τα όπλα τους και συμμετάσχουν στην πολιτική διαδικασία.

Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα El Pais, ο Μπασάρ Αλ Άσαντ επεσήμανε ότι οι συριακές Αρχές θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν όλους τους ένοπλους αντιφρονούντες ως τρομοκράτες, όσο δεν παραδίδουν τα όπλα τους και συνεχίζουν να μάχονται κατά της κυβέρνησης.

“Εάν τα μέλη αυτών των οργανώσεων παραδώσουν τα όπλα τους θα τους δώσουμε αμνηστία, πράγμα που το κάναμε και πριν δύο χρόνια και πάλι ξανά πρόσφατα. Πολλοί από αυτούς παρέδωσαν τα όπλα τους και ορισμένοι μάλιστα εντάχθηκαν στον συριακό στρατό”.

Σημείωσε μάλιστα ότι “από πλευράς νόμου και Συντάγματος, όλοι αυτοί που έστρεψαν τα όπλα τους ενάντια στον λαό και στην κυβέρνηση -οι τρομοκράτες- μέσα στην ίδια τη χώρα τους, μέσα στη χώρα μας και σε όποια άλλη χώρα του κόσμου”.

“Δεν μπορούμε να λέμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι νόμιμοι. Μπορούν να αναγνωριστούν ως μέρος αυτού εάν παραδώσουν τα όπλα τους και ενταχθούν στην πολιτική διαδικασία. Αυτή είναι η μόνη πιθανότητα για κάθε χώρα να ανακάμψει, ή να αλλάξει τους νόμους, Σύνταγμα ή κυβέρνηση. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από πολιτική διαδικασία, όχι με τα όπλα”, είπε ο Σύρος Πρόεδρος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ λέει πως έχει επάρκεια όπλων και ανακοίνωσε πως σκότωσε 50 τζιχαντιστές στη Ράφα

Εφρίν/Αφρίν: Τούρκοι και τζιχαντιστές ύψωσαν μνημείο τουρκικής κατοχής εκεί όπου στεκόταν ο αδριάντας του Κάουα του Σιδερά

Γάζα: Αποχωρεί χωρίς συμφωνία η Χαμάς από το Κάιρο – Αδιέξοδο στις συνομιλίες με το Ισραήλ

Οι Αμερικανοί δεν έστειλαν 1.800 βόμβες στο Ισραήλ για να μην «πέσουν» στη Ράφα

Ισραηλινός υπ. Άμυνας: Χωρίς πρόοδο στο θέμα των ομήρων, η επιχείρηση στη Γάζα θα ενταθεί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr