Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακτιβίστρια αντιμετωπίζει 7 χρόνια φυλάκιση γιατί διαδήλωνε κατά της βίας

Ακτιβίστρια αντιμετωπίζει 7 χρόνια φυλάκιση γιατί διαδήλωνε κατά της βίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ακτιβίστρια από το κίνημα Occupy Wall Street κατηγορείται για επίθεση εναντίον αστυνομικού σε διαδήλωση “κατά της βίας”, όταν αυτή βρέθηκε στη μέση μιας συμπλοκής, την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, όπως αναφέρουν οι δικηγόροι της.

Η επιλογή των ενόρκων άρχισε τη Δευτέρα το πρωί για τη δίκη της Σέσιλι Μακμίλαν, η οποία αρνείται την επίθεση κατά του αστυνομικού Γκράτνλεϊ Μπόβελ που συνέλαβε διαδηλωτές από το αντικαπιταλιστικό κίνημα στο πάρκο Ζουκότι, στη Νέα Υόρκη στις 17 Μαρτίου 2012.

“Μια αθώα γυναίκα κατηγορείται για κάτι που θα μπορούσε να τη στείλει στη φυλακή για επτά χρόνια,” είπε ο δικηγόρος της ΜακΜίλαν, Μάρτιν Στόραλ, στους δημοσιογράφους έξω από το ανώτατο δικαστήριο Μανχάταν.

Και συνέχισε:

“Η Σέσιλι έφευγε από το πάρκο, μετά από εντολή των αστυνομικών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί. Μόνο που ένας αστυνομικός της επιτέθηκε βάναυσα και στη συνέχεια την κατηγόρησε για επίθεση εναντίον του”.

Η Μακμίλαν, ωστόσο, ευχαρίστησε μια μικρή ομάδα οπαδών που ήταν στο δικαστήριο.

Οι εισαγγελείς αναμένεται να υποστηρίξουν ότι Μακμίλαν σκόπιμα έριξε αγκωνιά στο πρόσωπο στον αστυνομικό Μπόβελ, την ώρα που εκείνος εκτελούσε το καθήκον του. Ακόμα, μάρτυρες αστυνομικοί καλούνται να δώσουν ένα βίντεο που δείχνει από μακρινή απόσταση το συμβάν.

Από την άλλη, η Μακμίλαν δηλώνει πως δεν ήξερε ότι ο Μπόβελ ήταν αστυνομικός καθώς είχε έρθει από πίσω της και την άρπαξε από το στήθος και έτσι αυτή κίνησε το χέρι της προς το πρόσωπό του.

Cecily-McMIllan-displaying-bruises-on-her-breast-from-police-grabbing-her-e1392580962148Το σημάδι στο στήθος επιβεβαιώνει τα λεγόμενα της, ότι ο αστυνομικός την άρπαξε με βία

Η υπεράσπιση της, θα αναφέρει πως εκείνη την ημέρα η Σέσιλι είχε ρεπό από τη δουλειά της, και απολάμβανε τον εορτασμό της Ημέρας του Αγίου Πατρικίου παρέα με ένα φίλο της. Είχε σταματήσει στο πάρκο μόνο για 20 λεπτά για να βρει έναν άλλο φίλο, όταν έγινε η σύγκρουση με τον Μπόβελ.

cecily-arrestΗ σύλληψη της Σέσιλι Μακμίλαν

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Σεισμός 4,8 βαθμών στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ

Νέα Υόρκη: «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία» η Ελληνοαμερικανίδα Κατερίνα Καρανδρίκα

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση το 1993

Το FBI ερευνά τον δήμαρχο Ν. Υόρκης εάν «συνωμότησε με την τουρκική κυβέρνηση ή Τούρκους πολίτες»

Ιατρικό επίτευγμα: Για πρώτη φορά μεταμόσχευση ολόκληρου οφθαλμικού βολβού σε ασθενή στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr