Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Μπορεί να κλείσει και η Γερμανία τα σύνορα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Τα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων εξελίσσονται σε κρίσιμο σημείο, όπου καταβάλλονται προσπάθειες να ελεγχθεί η ανεξέλεγκτη ροή προσφύγων προς τη δυτική Ευρώπη», σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε ανταπόκρισή της από τα Σκόπια με τίτλο: «Ένας ασταθής εταίρος».

Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης επισημαίνει: «Ο αρμόδιος έλληνας υπουργός Γιάννης Μουζάλας έκανε λόγο για “διπλωματικά βήματα“ με στόχο να ξανανοίξουν τα σύνορα. Η Αθήνα είναι σε θέση να πιέσει τα Σκόπια, μιας και το 60% των εισαγωγών των Σκοπίων περνούν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Όμως οι διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια δυσχεραίνονται από την πολιτική κρίση στη χώρα. Από την παραίτηση του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι η χώρα βρίσκεται χωρίς εκλεγμένη κυβέρνηση με τα κόμματα να διαφωνούν για την ημερομηνία διεξαγωγής πρόωρων εκλογών».

Σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Πέτερ Αλτμάιερ, υπουργός Καγκελαρίας και συντονιστής της κυβερνητικής πολιτικής στην προσφυγική κρίση, δηλώνει με αφορμή την στροφή της Αυστρίας στο προσφυγικό ότι: «Παρά την καλή συνεργασία με τη Βιέννη δεν είμαι πεπεισμένος για την ορθότητα της νέας πορείας που ακολουθεί πλέον η χώρα». Παράλληλα ο γερμανός υπουργός παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι το Βερολίνο εξετάζει ακόμα και σενάρια «εθνικών λύσεων», δηλαδή με άλλα λόγια, το κλείσιμο των γερμανικών συνόρων. Δηλώνει μάλιστα: «Το γεγονός ότι αναζητούμε διεθνείς λύσεις δεν σημαίνει ότι αποκλείουμε κάθε άλλη τακτική».

Ο Πέτερ Αλτμάιερ υπογραμμίζει ωστόσο ότι το Βερολίνο προκρίνει ευρωπαϊκές λύσεις δίνοντας ως παράδειγμα την από κοινού αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης: «Το 2010 αποφασίσαμε να στηρίξουμε την Ελλάδα στον δύσκολο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Σε περίπτωση που η Αθήνα δεν αποδεχόταν εν τέλει τους όρους της ΕΕ για τα πακέτα βοήθεια, ίσως η Ελλάδα να μην ήταν σήμερα μέλος της ευρωζώνης. Τα πράγματα εξελίχθηκαν ωστόσο διαφορετικά και καταλήξαμε σε μια πολύ καλύτερη λύση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr