Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατιωτική άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ – Ισραήλ με μήνυμα προς την Τουρκία

Στρατιωτική άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ – Ισραήλ με μήνυμα προς την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην περιοχή μεταξύ της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ και με τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Ισραήλ, της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής διεξάγεται την Πέμπτη πολυεθνική άσκηση έρευνας και διάσωσης με την ονομασία «NEMESIS – 2014».

Όπως δημοσιεύει η κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος η άσκηση έχει στόχο την ανάπτυξη αποτελεσματικής συνεργασίας και συντονισμού όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών με γειτονικά και φίλια κράτη για την άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης σε πλοία και πλατφόρμες εξόρυξης, καθώς και σε άλλες ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το σενάριο της άσκησης θα περιλαμβάνει αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών σε πλατφόρμα εξόρυξης υδρογονανθράκων, επιχείρηση μαζικής διάσωσης από πλατφόρμα λόγω σοβαρού ατυχήματος, καθώς και καταπολέμηση θαλάσσιας ρύπανσης στην ΑΟΖ της ΚΔ.

Όπως γίνεται κατανοητό η άσκηση αποτελεί έμπρακτο μήνυμα – ασπίδα στις άναρθρες κραυγές της Τουρκίας που θέλει να διεκδικήσει το δικό της ρόλο στην περιοχή σε βάρος των ελληνικών και κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Τα αποτελέσματα της άσκησης θα αποτελέσουν ουσιαστικό κριτήριο για τη σχεδίαση και προετοιμασία των κρατικών υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Ισραήλ, της Ελλάδας και των ΗΠΑ στην αντιμετώπιση των κύριων φυσικών και ανθρωπογενών κινδύνων κατά την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην ανοικτή θάλασσα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr