ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έντονη ανησυχία στο Λευκό Οίκο για το προσφυγικό και Συρία

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την αύξηση των προσφυγικών ροών και η εμπλοκή του ΝΑΤΟ ήταν τα θέματα της τηλεδιάσκεψης που είχαν,  ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο Γάλλος ομόλογός του Φρανσουά Ολάντ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, με βασικό αντικείμενο το Συριακό.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι τέσσερις ηγέτες συζήτησαν «μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία και τη σημασία της αποστολής του ΝΑΤΟ, αλλά και για τον συντονισμό μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας για τη διαχείριση της προσφυγικής ροής προς την Ευρώπη».

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναγνώρισε μεν την πίεση που υφίσταται η Ελλάδα, πλην όμως φάνηκε να κατανοεί τις θέσεις χωρών της Ευρώπης υπέρ του κλεισίματος συνόρων προς την Ελλάδα: «Κάθε κράτος έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να ελέγχει την επικράτειά του, συμπεριλαμβανομένου και το ποιοι θα μπορούν να εισέρχονται τη χώρα».

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διαμηνύθηκε πως «ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την απόφασή του να βοηθήσει στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν δηλώνει ότι η ειρηνευτική πρόταση περιλαμβάνει πολεμικές αποζημιώσεις και αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων

ΗΠΑ: Παράταση της εξαίρεσης από τις κυρώσεις για το ρωσικό πετρέλαιο προς ανακούφιση των χωρών που πλήττονται περισσότερο από τον πόλεμο με το Ιράν

Τραμπ: Είχα αποφασίσει να επιτεθώ Τρίτη 19/5 στο Ιράν, αλλά χώρες του Κόλπου με σταμάτησαν

Οικογενειακή «μαφία» στην Κρήτη: Έξι συλλήψεις για εκβιασμούς, εμπρησμούς και απάτες

Η Μέρκελ καλεί την ΕΕ να κάνει διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν για να μπει φρένο στον Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr