Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ONG: Το Ισλαμικό Κράτος αγοράζει υλικά για εκρηκτικά από Τουρκία και Ιράκ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος αγοράζει μεγάλο μέρος των υλικών για εκρηκτικά από την Τουρκία και το Ιράκ, αναφέρει έκθεση της βρετανικής ONG που αφορά έρευνα για τις προμήθειες όπλων σε συγκρούσεις.

“Η γεωγραφική εγγύτητα με τη Συρία είναι ο πρώτος λόγος για τον οποίο τα υλικά και τα όπλα πωλούνται από την Τουρκία και το Ιράκ παράνομα, προκειμένου οι τζιχαντιστές να κατασκευάσουν εκρηκτικά” αναφέρει η έκθεση.

Η Τουρκία και το Ιράκ “έχουν μεγάλη βιομηχανία όπου κατασκευάζονται εκρηκτικά και χημικά” αναφέρει η έκθεση που υποστηρίζει πως τα υλικά αυτά έρχονται με ιδιαίτερη ευκολία στα χέρια των τζιχαντιστών.

Παρά ταύτα, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, οι τζιχαντιστές δεν αγοράζουν υλικά μόνο από τις δύο αυτές χώρες, αλλά από είκοσι χώρες τουλάχιστον, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Κϊνα, η Βραζιλία και η Ιαπωνία.

Οι εταιρείες κατασκευής των υλικών ωστόσο, αναφέρει το κείμενο, μπορεί να μη γνωρίζουν τον τελικό προορισμό των υλικών, καθώς τόσο η απόσταση είναι μεγάλη σε συνδυασμό με την “αλυσίδα” λαθρεμπορίου όπλων που τελικά καταλήγουν στους τζιχαντιστές.

Οι συντάκτες της έκθεσης ανάλυσαν την προέλευση περισσοτέρων από 700 εκρηκτικών που βρέθηκαν σε εγκαταλελειμμένα εργαστήρια του Ισλαμικού Κράτους.

Το νιτρικό αμμώνιο είναι το υλικό που έχει αγοραστεί περισσότερες φορές από τουρκικές και ιρακινές εταιρείες, ενώ το τηλέφωνο Nokia 105 είναι αυτό που χρησιμοποιείται τις περισσότερες φορές για την ανατίναξη βομβών από απόσταση, σύμφωνα με την έκθεση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι απέλασαν Έλληνα αφού επί ώρες τον κράτησαν στο υγρό τσιμέντο

Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr