Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ευρωπαϊκή Ένωση “τινάζει τα πέταλα” με την προσφυγική κρίση…

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ σε μια ξαφνική κατάρρευση όπως προ καιρού είχαν προειδοποιήσει τόσο ο Σόιμπλε όσο και ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς. Κανείς δεν μοιάζει να ξέρει τι θέλει και οι μονομερείς ενέργειες κρατών διαδέχονται η μία την άλλη.

«Παράξενη» χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ την απόφαση του Βελγίου να επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορά του με τη Γαλλία για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες προσφυγικές ροές από τον καταυλισμό του Καλαί.

«Η απόφαση αυτή είναι για μας παράξενη, όπως και τα κίνητρά της», δήλωσε ο Καζνέβ σε δημοσιογράφους προσερχόμενος στη σύνοδο με τους ομολόγους του της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η οποία θα επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην προσφυγική κρίση.

Το Βέλγιο ανακοίνωσε την Τρίτη την επαναφορά προσωρινά των ελέγχων στα σύνορά του με τη Γαλλία, για να αντιμετωπίσει ένα ενδεχόμενο κύμα προσφύγων και μεταναστών από αυτούς που εγκαταλείπουν τη «Ζούγκλα» του Καλαί, τον αχανή αυτόν καταυλισμό προσφύγων που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από την είσοδο στη γαλλική πλευρά της σήραγγας της Μάγχης.

«Δεν είχαμε προειδοποιηθεί», πρόσθεσε ο Καζνέβ, ο οποίος διαβεβαίωσε «ότι δεν ετέθη ποτέ θέμα για τη γαλλική κυβέρνηση να στείλει μπουλντόζες εκεί για την απομάκρυνση των μεταναστών».

«Η βούληση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην παροχή καταφυγίου σε όλους όσοι τελούν υπό καθεστώς αιτούντα ασύλου στη Γαλλία», διευκρίνισε ο Γάλλος υπουργός, προβάλλοντας τον «ανθρωπιστικό» χαρακτήρα της επιχείρησης.

«Το να ισχυριζόμαστε ότι θα μπορούσε, λόγω της παροχής αυτής καταφυγίου, να υπάρξει ένα κύμα μεταναστών στα βελγικά σύνορα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», σημείωσε.

Ο Γάλλος υπουργός απέκλεισε επίσης οποιονδήποτε παραλληλισμό ανάμεσα στην απόφαση αυτή του Βελγίου και σε αυτήν που είχε λάβει το Παρίσι τον Νοέμβριο για την επαναφορά των ελέγχων στα σύνορά του με το Βέλγιο, καθώς αυτή ελήφθη μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν σημειωθεί στη γαλλική πρωτεύουσα με τους 130 νεκρούς.

«Τρομοκράτες χτύπησαν στην εθνική επικράτεια» και «ήταν έκδηλη η διατάραξη της δημόσιας τάξης», υπογράμμισε ο Καζνέβ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα τεθεί υπό κράτηση για σεξουαλικές επιθέσεις

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr