Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκτεταμένες μάχες με το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη

Εκτεταμένες μάχες με το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έξι άνδρες του στρατού της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης σκοτώθηκαν την Παρασκευή στη Βεγγάζη, από επίθεση τζιχαντιστή βομβιστή αυτοκτονίας, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και σε μια έκρηξη νάρκης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων LANA.

«Πέντε στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε μια επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας που διαπράχθηκε από τις τρομοκρατικές οργανώσεις στον τομέα της Χαουάρι, ενώ άλλος ένας σκοτώθηκε όταν εξερράγη νάρκη στη Σίντι Φάρατζ», ανέφερε το πρακτορείο, επικαλούμενο ως πηγή του αξιωματικό του στρατού.

suicide_bomber1 Το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του βομβιστή αυτοκτονίας που εξαπέλυσε την επίθεση, όπως και του οχήματός του.

suicide_bomber2

Στη Λιβύη την εξουσία διεκδικούν δύο αντίπαλες κυβερνήσεις, μια στην Τρίπολη, που έχει σχηματιστεί από μια συμμαχία ισλαμιστικών ένοπλων οργανώσεων που υποστηρίζονται από την Τουρκία και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, και άλλη μια, στο Τομπρούκ, που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και είναι η κανονική κυβέρνηση της χώρας.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση του βομβιστή στη Βεγγάζη, υποστηρίζοντας ότι είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 25 άνδρες και ότι στόχος της ενέργειας ήταν οι δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, σύμφωνα με τον ιστότοπο SITE, ο οποίος ειδικεύεται στην παρακολούθηση της δραστηριότητας των τζιχαντιστών στο Διαδίκτυο.

Οι δυνάμεις του Χάφταρ απέσπασαν από τους τζιχαντιστές ένα από τα σημαντικότερα προπύργιά τους στη Βεγγάζη αυτή την εβδομάδα.

Στο μεταξύ στη Σαμπράτα, κοντά στην Τρίπολη, η Φατζρ Λίμπια (Αυγή της Λιβύης), η συμμαχία ισλαμιστικών παραστρατιωτικών οργανώσεων που σχημάτισε τη μη αναγνωρισμένη κυβέρνηση πραξικοπηματιών, εξεδίωξε τους τζιχαντιστές που είχαν εισβάλει στην πόλη, μία ημέρα μετά τη σύλληψη του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους σε αυτήν την πόλη.

Συνελήφθησαν πολλά μέλη της οργάνωσης, κυρίως Τυνήσιοι, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της μη αναγνωρισμένης κυβέρνησης.

tynisios_isis Ο Τυνήσιος οπλαρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Νουρεντίν Σουσάν, νεκρός ύστερα από μάχη στη Λιβύη.

Η επιχείρηση στη Σαμπράτα έγινε τρεις ημέρες μετά την εισβολή τζιχαντιστών στο κέντρο της πόλης, το οποίο κατέλαβαν για μερικές ώρες, πριν απωθηθούν.

Τουλάχιστον 18 άνδρες της Φατζρ Λίμπια έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εισβολής του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr