Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Liberation: 70 χιλιάδες μετανάστες μπορεί να εγκλωβιστούν τον Μάρτιο στην Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ελλάδα ενημέρωσε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ότι εγκυμονεί ο κίνδυνος να τριπλασιαστεί τον Μάρτιο ο αριθμός των εγκλωβισμένων μεταναστών στο έδαφός της, γράφει η Liberation.

O αριθμός τους μπορεί να φτάσει και τις 70 χιλιάδες, αφού όπως δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας οι πρόσφυγες μπορεί να είναι 50 με 70 χιλιάδες τον επόμενο μήνα».

Ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής επιβεβαίωσε ότι «σήμερα υπάρχουν 22.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα».

Από αυτούς οι 6.500 είχαν εγκλωβιστεί την Κυριακή σε ένα καμπ στην Ειδομένη, καθώς οι αρχές των Σκοπίων άφησαν μόνο 300 να περάσουν τα σύνορα.

Και ήταν δεκάδες άνδρες μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους που διαδήλωσαν την Κυριακή στις σιδηροδρομικές γραμμές, προκειμένου να τους επιτραπεί η διέλευση.

Τα πράγματα έχουν γίνει οριακά στην Ειδομένη μετά την απόφαση των Σκοπίων να αρνηθούν την πρόσβαση των Αφγανών στο έδαφός τους και να κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους ταυτοποίησης στους Σύρους και τους Ιρακινούς.

Επίσης, η Σλοβενία, η Κροατία, αλλά και η Σερβία μείωσαν σε 580 τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπουν να περνούν καθημερινά στο έδαφός τους.

Ομοίως και η Αυστρία περιόρισε στους 80 τους αιτούντες ασύλου που θα περνούν καθημερινά τα σύνορά της και ο καγκελάριος, Werner Faymann, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι συμπεριφέρεται σαν «ταξιδιωτικό πρακτορείο αφήνοντας ανεξέλεγκτα τους μετανάστες να περνούν τα σύνορά της.

«Δεν καταλαβαίνω την πολιτική της Ελλάδας, είναι απαράδεκτο να συμπεριφέρεται σαν ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο και να αφήνει όλους τους μετανάστες να περνούν.

Η Ελλάδα φιλοξενεί 11 χιλιάδες αιτούντες ασύλου και η Αυστρία 90 χιλιάδες».

Μπροστά σε αυτή την ευρωπαϊκή «κακοφωνία» όσον αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού ο Πάπας κάλεσε από τις ΗΠΑ «όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να συνεργαστούν και απέδωσε τα εύσημα στην Ελλάδα για «τη γενναιόδωρη βοήθεια που δίνει, όπως και άλλες χώρες στην πρώτη γραμμή».

Σε μία προσπάθεια συνεννόησης ο Donald Tusk θα μεταβεί μεταξύ 1-3 Μαρτίου στη Bιέννη, τη Λιουμπλιάνα, τα Σκόπια, το Ζάγκρεμπ και την Αθήνα, προκειμένου να βρεθεί ένα σημείο επαφής πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις 7 Μαρτίου.

Ο Μουζάλας εξήγησε τη δύσκολη θέση της Ελλάδας που δέχεται συνεχώς ροές από την Τουρκία, τη στιγμή που τα σύνορα στην Ειδομένη είναι κλειστά.

Και πρόσθεσε ότι «ετοιμάζουμε μία εκστρατεία ενημέρωσης με προορισμό την Τουρκία, που σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, θα μειώσει τις αφίξεις κατά 70%».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr