ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών: Παράλογη η κριτική εναντίον μας

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ως παράλογη απορρίπτει η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, την κριτική που ασκείται στην Αυστρία για την πολιτική της στην προσφυγική κρίση, τονίζοντας πως σίγουρα δεν θα ανεχθεί καμία κατηγορία, από όπου και αν αυτή προέρχεται.

Σε σημερινή της συνέντευξη στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), η Μικλ-Λάιτνερ επισημαίνει πως και η Γερμανία επέβαλε τον Δεκέμβριο ημερήσια όρια στην είσοδο προσφύγων, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό τρομερή συμφόρηση στα σύνορα της Αυστρίας, η οποία, όπως σημειώνει η υπουργός Εσωτερικών, θα συνεχίσει να ανακόπτει τη ροή, κάτι που το κάνει και για τη Γερμανία.

Όπως παρατηρεί η ίδια, η Αυστρία επικρίνεται ότι δεν αφήνει πλέον να εισέλθει απεριόριστος αριθμός μεταναστών και ένα μέρος από αυτούς να συνεχίσουν για τη Γερμανία, ενώ φαίνεται, όπως προσθέτει, ότι κάποιοι θεωρούν ότι μία ευρωπαϊκή λύση συνίσταται στη συγκέντρωση όλων στην Αυστρία, «η οποία υποδέχεται και εφέτος περισσότερους ανθρώπους από ό,τι η πλειονότητα των άλλων χωρών και ως εκ τούτου δεν θα ανεχθεί καμία κατηγορία, από καμία πλευρά».

«Στους Αυστριακούς κανείς δεν μπορεί να πει κάτι σε σχέση με πίεση», αναφέρει χαρακτηριστικά η Μικλ-Λάιτνερ – υπονοώντας προφανώς την καθήλωση χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα λόγω του κλεισίματος συνόρων κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων, που προωθήθηκε από την ίδια – και επισημαίνει πως, όταν η Γερμανία επέβαλε ημερήσιες ποσοστώσεις, υπήρξε συμφόρηση στην Αυστρία η οποία χρειάστηκε βραχυπρόθεσμα να μεριμνήσει επί ημέρες για επιπλέον 18.000 ανθρώπους οι οποίοι ουσιαστικά ήθελαν να μεταβούν στη Γερμανία, όμως τότε δεν υπήρξε καμία ευρωπαϊκή κατακραυγή.

Στη συνέντευξή της στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών παραδέχεται πως «τώρα υπάρχει πίεση και στην Ελλάδα και βοηθάμε οικονομικά», ενώ προτεραιότητα θα πρέπει να έχει η διάσωση και κατόπιν η επαναπροώθηση, οπότε και θα δοθεί, όπως τονίζει, αμέσως ένα τέλος σ’ αυτούς τους επικίνδυνους διάπλους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματική Πηγή: Η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί και να συμμετάσχει σε ευρύτερους ευρωπαϊκούς αμυντικούς μηχανισμούς όσο υφίσταται απειλή πολέμου

Στη Μονή Σινά ο Νικόλας Φαραντούρης: «Η ελληνική σημαία κυματίζει στη μέση της ερήμου, στην πιο κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή της Μέσης Ανατολής»

Γραπτή Ερώτηση Φαραντούρη προς την Κάγια Κάλας για Συμφωνία Μέκκας μεταξύ Τουρκίας, Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας θα αποφανθεί για την απαγόρευση της ισλαμικής μαντήλας στα σχολεία

Κοινή Δήλωση Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου: Έλληνες (Ελλαδίτες+Κύπριοι) και Αιγύπτιοι θα υπερασπιστούν από κοινού το φυσικό αέριο της Ανατ. Μεσογείου – Εν όπλοις συμμαχία: Συλλογική ικανότητα για ταχεία και ενιαία αντίδραση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr