Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομπάμα και Rolling Stones πάνε… μαζί στην Κούβα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια ιστορική συναυλία θα πραγματοποιήσουν οι γερόλυκοι της ροκ, Rolling Stones, την πρώτη τους στην Κούβα, σε μια υπαίθρια συναυλία με δωρεάν είσοδο, την 25η Μαρτίου στην Αβάνα, όπως ανακοίνωσε το συγκρότημα στην ιστοσελίδα τους.

«Έχουμε εμφανιστεί σε πολλές ιδιαίτερες περιοχές κατά τη διάρκεια της μακράς μας καριέρας, όμως αυτό το σόου στην Αβάνα θα είναι ορόσημο για εμάς, όπως ελπίζουμε και για τους φίλους μας στην Κούβα» αναφέρουν οι Rolling Stones στην ανακοίνωση.

Οι Rolling Stones προσέθεσαν την Αβάνα ως σταθμό στην περιοδεία τους, «Latina Ole», στη Λατινική Αμερική, που επρόκειτο να ολοκληρωθεί την 17η Μαρτίου στην πόλη του Μεξικού.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο Ciudad Deportiva και θα γίνει λίγες ημέρες μετά την ιστορική επίσκεψη στην Κούβα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που έχει προγραμματιστεί για 21 και 22 Μαρτίου.

Μετά την ιστορική επαναπροσέγγιση, στα τέλη του 2014, της Κούβας και των ΗΠΑ, πολλοί Αμερικανοί και διεθνούς φήμης καλλιτέχνες πραγματοποίησαν ιδιωτικές επισκέψεις στη νήσο, μεταξύ αυτών η Κέιτι Πέρι και η Ριάνα.

Ο Ομπάμα θα παρακολουθήσει έναν αγώνα επίδειξης στην Αβάνα ανάμεσα στον σύλλογο Tampa Bay Rays και την εθνική ομάδα της Κούβας.

Αυτός ο αμερικανικός σύλλογος θα είναι ο πρώτος της αμερικάνικης επαγγελματικής λίγκας του μπέιζμπολ (MLB) που θα δώσει αγώνα στην Κούβα μετά το 1999.

«Σε αυτή την περίοδο ιστορικών αλλαγών, εκτιμάμε τον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραματίζει το κοινό μας πάθος για το άθλημα», επισήμανε ο Ρόμπερτ Μάνφρεντ, ο κομισάριος του αμερικανικού επαγγελματικού πρωταθλήματος μπέιζμπολ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Για τους συλλόγους της MLB, η Κούβα αποτελεί πραγματικό Ελντοράντο, στο οποίο έχουν μεν προς το παρόν πρόσβαση με το σταγονόμετρο, αλλά κατά ειδικούς στο μέλλον η νήσος θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια σχεδόν αστείρευτη δεξαμενή ταλέντων γι’ αυτούς.

Η επίσκεψη του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα θα επισφραγίσει με θεαματικό τρόπο την διμερή επαναπροσέγγιση, μια διαδικασία που άρχισε πριν από κάτι περισσότερο από έναν χρόνο, ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Αβάνα, έπειτα από μισό αιώνα εντάσεων, κληρονομιά του ψυχρού πολέμου.

Η τελευταία επίσκεψη εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ στην Κούβα ήταν εκείνη του Κάλβιν Κούλιτζ το 1928.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr