Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ισραηλινός Πρέσβης στις ΗΠΑ για τη φιλία Ελλάδας – Ισραήλ και… Κουρδιστάν

Ο Ισραηλινός Πρέσβης στις ΗΠΑ για τη φιλία Ελλάδας – Ισραήλ και… Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το κράτος του Ισραήλ εκφράζει την εκτίμησή του στο κουρδικό [μαχητικό] πνεύμα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ τη Δευτέρα.

Σε αποκλειστική του δήλωση στο Kurdistan24, ο Ισραηλινός πρέσβης στις ΗΠΑ Ρον Ντέρμερ έδωσε έμφαση στις Κουρδοϊσραηλινές σχέσεις και εξήρε τις κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

“Έχουμε ένα σπουδαίο γεγονός σήμερα, εδώ στο Κογκρέσο, όπου γιορτάζουμε τη σχέση μεταξύ του ελληνικού λαού, του ισραηλινού λαού και των Κυπρίων. Μια σπουδαία σχέση στη Μεσόγειο, σπουδαίων δημοκρατιών και ανθρώπων που αγαπούν την ελευθερία. Αλλά όπως θα ξέρετε, το Ισραήλ έχει άλλο ένα λαό [φίλο] στη Μέση Ανατολή που ειλικρινά αγαπά την ελευθερία, και πολεμά για την ελευθερία του. Αυτός είναι ο κουρδικός λαός”, είπε και συνέχισε: “Αισθανόμαστε πολύ κοντά μαζί τους, μεταξύ κουρδικού και εβραϊκού λαού. Και μεταξύ Ισραήλ και Κουρδιστάν. Τους ευχόμαστε τα καλύτερα”.

Ο Ντέρμερ ανέφερε ότι το Ισραήλ γνωρίζει ότι οι Κούρδοι μάχονται στις πρώτες γραμμές ενάντια “στον μεγάλο φανατισμό” που απειλεί τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

“Το στρατευμένο Ισλάμ δεν είναι μια απειλή μόνο για το Ισραήλ, είναι απειλή για όλους τους ανθρώπους σε όλη τη Μέση Ανατολή, [συμπεριλαμβανομένων] μειονότητες, χριστιανοί, Κούρδοι και επίσης μουσουλμάνους… Εκατομμύρια μουσουλμάνοι έχουν γίνει πρόσφυγες. Δεκάδες χιλιάδες από αυτούς έχουν σκοτωθεί”, πρόσθεσε.

Επιπροσθέτως ο Ντέρμερ δήλωσε: “Εκτιμούμε πολύ το έντονο μαχητικό πνεύμα του κουρδικού λαού και ότι ορθώθηκε για την ελευθερία του. Ανυπομονούμε όχι μόνο για μερικά χρόνια αλλά για δεκαετίες ολόκληρες συνεχόμενης φιλίας μεταξύ κουρδικού και εβραϊκού λαού”.

Οι δηλώσεις του Ισραηλινού Πρέσβη έγιναν σε εκδήλωση φιλίας στο Κογκρέσο για τη συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ.

Το TRIBUNE, υπενθυμίζουμε, έχει μιλήσει εδώ και πολύ καιρό για τη “συμμαχία των αρχαίων λαών”, δηλ. Ελλήνων, Ισραηλινών, Αιγυπτίων, Κούρδων, Ασσυρίων κ.α. για την ειρήνη, την ασφάλεια και την πρόοδο στην ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr