Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ προελαύνει, οι ρεπουμπλικάνοι διχάζονται

Ο Τραμπ προελαύνει, οι ρεπουμπλικάνοι διχάζονται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αμφιλεγόμενος δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ φιλοδοξεί να συνεχίσει σήμερα τη νικηφόρα πορεία του στις προκριματικές εκλογές. Η προέλασή του προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις από ισχυρά στελέχη των Ρεπουμπλικανών.

Ο άκρως αμφιλεγόμενος δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει ακάθεκτος στην κούρσα των προκριματικών εκλογών για την εξασφάλιση του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικανών. Η σημερινή ημέρα επιφυλάσσει εκλογικές αναμετρήσεις σε τέσσερις πολιτείες για τους Ρεπουμπλικάνους, με τον Τραμπ να φιλοδοξεί να διευρύνει το προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών του.

Ειδικά μετά τον θρίαμβό του στις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις της λεγόμενης Σούπερ Τρίτης, όπου απέσπασε την πρωτιά σε επτά ακόμη πολιτείες, οι πιθανότητες να διεκδικήσει αυτός τον προεδρικό θώκο στις αμερικανικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου έχουν αυξηθεί δραστικά.

Η προέλαση του Ντόναλντ Τραμπ, που έχει βρεθεί επανειλημμένα στο επίκεντρο λόγω λεκτικών εκτροχιασμών, απροκάλυπτων επιθέσεων κατά των αντιπάλων του και συχνή υποστήριξη αμφιλεγόμενων και ακροδεξιών θέσεων, έχει αρχίσει να προκαλεί σοβαρές ανησυχίες και εντός του ρεπουμπλικανικού στρατοπέδου. Στελέχη της μετριοπαθέστερης δεξιάς πτέρυγας με μεγάλη επιρροή εκφράζουν πλέον ανοιχτά την πλήρη τους αντίθεση με την υποψηφιότητα Τραμπ.

Χαρακτηριστική είναι η κατά μέτωπο επίθεση που εξαπέλυσε προχθές ο Μιτ Ρόμνεϊ σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, όπου δεν δίστασε να χαρακτηρίσει απατεώνα τον Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι είναι πλήρως ακατάλληλος να ηγηθεί μιας χώρας και επιρρίπτοντάς του ότι εκμεταλλεύεται τους φόβους των πολιτών και καθιστά αποδιοπομπαίους τράγους τους μουσουλμάνους και τους μεξικανούς μετανάστες, ενώ παράλληλα σκοπεύει να περιορίσει την ελευθερία του τύπου.

Εκστρατεία της τελευταίας στιγμής κατά του Τραμπ;

«Η προσπάθειά του να εκφοβίσει, η απληστία του, η επιδεικτικότητά του. Φανταστείτε να συμπεριφέρονταν με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά και τα εγγόνια σας. Θα το θεωρούσατε σωστό;» διερωτήθηκε ο Μιτ Ρόμνεϊ σε μια αποστροφή του λόγου του.

Ο ρεπουμπλικάνος πολιτικός, που είχε ηττηθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα προ τετραετίας, προειδοποίησε και για την οικονομική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, εκτιμώντας ότι θα οδηγήσει τις ΗΠΑ σε εμπορικούς πολέμους και ύφεση, ενώ τόνισε ότι η εξωτερική του πολιτική θα έκανε τις ΗΠΑ και τον κόσμο λιγότερο ασφαλείς.

Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ ήρθε αστραπιαία και ήταν άκρως καυστική: «Ο Μιτ Ρόμνεϊ είναι ένας αποτυχημένος υποψήφιος. Απέτυχε παταγωδώς. Απλά δεν έχει αυτό που χρειάζεται για να γίνει πρόεδρος», τόνισε.

Κατά του Ντόναλντ Τραμπ στράφηκε και ο άλλοτε υποψήφιος για την προεδρία γερουσιαστής Τζον Μακέιν, ενώ 70 ρεπουμπλικάνοι από το πεδίο της εξωτερικής πολιτικής ανήρτησαν στο διαδίκτυο κοινή επιστολή εναντίον του δισεκατομμυριούχου. Οι ρεπουμπλικανικές επιθέσεις κατά του Τραμπ κυριάρχησαν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με αναλυτές, πρόκειται για μια προσπάθεια της τελευταίας στιγμής προκειμένου να ανακοπεί η δυναμική πορεία του προς τη νίκη.

Πηγή: dw.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr