Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νέος Συριακός Στρατός κατέλαβε στρατηγικό συνοριακό πέρασμα από το ISIS

Ο Νέος Συριακός Στρατός κατέλαβε στρατηγικό συνοριακό πέρασμα από το ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι άνδρες του Νέου Συριακού Στρατού, μιας δύναμης που εκπαιδεύτηκε και εξοπλίστηκε από τις ΗΠΑ στην Ιορδανία, κατέλαβαν το βράδυ της Παρασκευής το συνοριακό πέρασμα Αλ Τανάφ, στα σύνορα Συρίας – Ιράκ, στη νοτιοανατολική Συρία, από το Ισλαμικό Κράτος.

Είναι το σημείο στον χάρτη μέσα στον κύκλο που υποδεικνύει και το βελάκι.

map

Το συγκεκριμένο συνοριακό πέρασμα έχει μεγάλη στρατηγική σημασία διότι συνδέει την Παλμύρα και τη Ράκα, τη ντε φάκτο πρωτεύουσα των τζιχαντιστών, στη Συρία, με τα εδάφη που ελέγχει η οργάνωση στο Ιράκ. Παλαιότερα το Ισλαμικό Κράτος “επικοινωνούσε” με τις ιρακινές κτήσεις του και από βορειοανατολικά, από την επαρχία Χασάκα της Συρίας και Νινευή του Ιράκ, αλλά πλέον εκείνους τους δρόμους τους έχουν καταλάβει οι Κούρδοι.

Με την κατάληψη της Αλ Τανάφ η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο ασφυκτική για το Ισλαμικό Κράτος.

Οι άνδρες του Νέου Συριακού Στρατού εισήλθαν στο συριακό έδαφος από την Ιορδανία, όπου είχαν εκπαιδευτεί, και κατόπιν κατευθύνθηκαν στην Αλ Τάναφ που την κατείχε το Ισλαμικό Κράτος.

Η Αλ Τανάφ καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Μάιο του 2015 πριν την κατάληψη της Παλμύρας. Η Αλ Τανάφ ήταν τότε το τελευταίο συνοριακό πέρασμα στα σύνορα Συρίας – Ιράκ που βρισκόταν ακόμη στα χέρια της κυβέρνησης του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Αεροπορικά πλήγματα του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ανάγκασαν τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος να αποχωρήσουν από τη συριακή πλευρά του συνοριακού περάσματος, διευκολύνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την προέλαση των ανδρών του Νέου Συριακού Στρατού

Ορισμένοι από τους άνδρες του Νέου Συριακού Στρατού κατάγονται από την επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, και είχαν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους από το Ισλαμικό Κράτος, ενώ άλλοι έρχονται από τη Χομς και την Καλαμούν, κοντά στη Δαμασκό.

Το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει ωστόσο να ελέγχει ακόμα το Μπουκάμαλ, το κεντρικό, στρατηγικής σημασίας συνοριακό πέρασμα, ενώ Κούρδοι ελέγχουν το συνοριακό πέρασμα Γιαράμπια, βορειότερα.

Να σημειωθεί εδώ ότι όπως σας έχουμε γράψει σε παλαιότερη ανάρτησή μας, ο Νέος Συριακός Στρατός μετά από προτροπή των Αμερικανών θα ενταχθεί στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τη συμμαχία των Κούρδων του YPG, Αράβων δημοκρατικών και Συριάνων – Ασσυρίων χριστιανών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr