Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κάλεσμα σε όλους τους λαούς της Τουρκίας να ξεσηκωθούν

Κάλεσμα σε όλους τους λαούς της Τουρκίας να ξεσηκωθούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια ομάδα νεολαίων που σχετίζονται με το Μαρξιστικό Λενινιστικό Κόμμα (MLKP) στην Τουρκία εντάχθηκαν στις γραμμές της κουρδικής πολιτοφυλακής YPS, που υπερασπίζεται την κυρίως κουρδική πόλη Νίσιβη, στην επαρχία Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας – τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν, η οποία δέχεται την επίθεση του τουρκικού στρατού.

Μιλώντας εκ μέρους των συντρόφων του MLKP που εντάχθηκαν στη YPS, ο Τσιχάν Σαρουχάν είπε ότι χαιρετίζει τον αγώνα του κουρδικού λαού για αυτοδιοίκηση, δηλώνοντας υποστήριξη και συμμετοχή στον αγώνα ενάντια στην τουρκική αποικιοκρατία.

Ο Σαρουχάν, που αποκάλεσε τον πρόεδρο Ερντογάν “φασίστα δικτάτορα”, είπε ακόμα: “Γνωρίζουμε ότι η αυτοδιοίκηση θα φέρει ελευθερία στους λαούς της Τουρκίας και της Μέσης Ανατολής και πιστεύουμε ότι η αντίσταση πίσω από τα οδοφράγματα θα είναι ο κυματοθραύστης του φασισμού στο Κουρδιστάν”.

Ο Σαρουχάν κάλεσε όλους τους λαούς να υψώσουν οδοφράγματα ενάντια στον φασισμό, συμπληρώνοντας ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ηττηθεί ο φασισμός. “Ήρθαμε εδώ για να αντισταθούμε στον φασισμό, δεν θα παραδοθούμε αλλά θα θριαμβεύσουμε επί του φασισμού μέσα από τον αγώνα που θα δώσουμε”.

Έχει σημασία, εάν παρατηρήσατε, ότι ο νεαρός μαρξιστής αντάρτης κάλεσε όλους τους λαούς της Τουρκίας να ξεσηκωθούν. Αυτά που τόσα χρόνια στην Ελλάδα όποιος τα έλεγε θεωρούνταν γραφικός, τώρα βγαίνουν μέσα από την ίδια την Τουρκία. Τι λέτε; Πόσο θα αντέξει ο Ερντογάν;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr