Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Λαγοί” οι φονιάδες της Αλ Κάιντα – Εκκενώνουν έντρομοι πόλη της Συρίας

“Λαγοί” οι φονιάδες της Αλ Κάιντα – Εκκενώνουν έντρομοι πόλη της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, εγκαταλείπει όλες τις οχυρωματικές του θέσεις γύρω από την κωμόπολη Αμπού Αλ Ντουχούρ, στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ στη Συρία, και εγκαταλείπει και την ίδια την κωμόπολη, κρίνοντας ότι δεν μπορεί να την υπερασπιστεί.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή, οι τζιχαντιστές επιβεβαίωσαν την Τετάρτη την εκκένωση της Αμπού Αλ Ντουχούρ από το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το οποίο ανασυντάσσεται σε περιοχές που υπάρχει ισχυρότερη παρουσία “μετριοπαθών” ισλαμιστών συμμάχων του.

Η απόσυρση των δυνάμεων της Αλ Νούσρα είναι αποτέλεσμα της πίεσης που δέχεται στην περιοχή από την προέλαση του συριακού στρατού και των συμμάχων του, στα βορειοανατολικά της επαρχίας Λαττάκειας, κοντά στα σύνορα με την επαρχία της Ιντλίμπ.

Οι Σύροι πεζικάριοι, το Συριακό Σοσιαλιστικό Εθνικιστικό Κόμμα (SSNP), η Εθνοφυλακή (NDF), το 48ο Σύνταγμα Ειδικών Δυνάμεων και οι Σύροι πεζοναύτες έχουν έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους το χωριό Αλ Ζογεϊκάτ, ύστερα από σκληρή μάχη που έδωσαν με την Αλ Νούσρα, τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) -ο οποίος υποτίθεται ότι ως “μετριοπαθής” οργάνωση δεν έπρεπε να εμπλακεί σε μάχη, και το άλλο παραμάγαζο της Αλ Κάιντα, την Αχράρ Αλ Σαμ.

Αυτή η νίκη έχει αναγκάσει τους τουρκόφιλους τζιχαντιστές και τους τουρκόφιλους “μετριοπαθείς” συμμάχους τους να υποχωρούν αναζητώντας “ασφαλή” τόπο να σταθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 9 Σεπτεμβρίου 2015 οι Τούρκοι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, που έχουν συγκροτήσει το περιβόητο Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP), στο οποίο συμμετέχουν Τούρκοι τζιχαντιστές από όλες τις τουρκικές φυλές της κεντρικής Ασίας και της Κίνας, μαζί με τα “μετριοπαθή” καθάρματα του FSA, κατέλαβαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αμπού Αλ Ντουχούρ.

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο πολιορκούνταν από τους μισθοφόρους της Άγκυρας από τις 22 Σεπτεμβρίου 2012. Το πολιορκούσαν δηλαδή επί τρία ολόκληρα χρόνια.

aerodromio_syria2

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2015, 56 Σύροι στρατιώτες της φρουράς του αεροδρομίου, που είχαν πιαστεί αιχμάλωτοι από την Αλ Νούσρα και το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν, στήθηκαν στη σειρά και σφαγιάστηκαν από τους τζιχαντιστές. Οι εικόνες της ομαδικής εκτέλεσης σόκαραν τότε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Συνολικά, και από τις προηγούμενες ημέρες, ο συνολικός αριθμός των εκτελεσθέντων Σύρων στρατιωτών έφτασε τους 71 άνδρες. 63 στρατιώτες, της ίδιας φρουράς, κατάφεραν να διαφύγουν και να φτάσουν σε εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο. 40 στρατιώτες αγνοούνται.

Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν τους άνδρες της φρουράς της αεροπορικής βάσης για να τους εκδικηθούν τόσο για την τρίχρονη ηρωική τους αντίσταση, όσο και για τις μεγάλες απώλειες που τους προξένησαν στην τελική μάχη.

Έξι μήνες μετά, οι τζιχαντιστές εκκενώνουν -όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής- το σημείο που κόπιασαν 3 χρόνια για να πάρουν και έγινε παγκοσμίως γνωστό από την ομαδική εκτέλεση των αιχμαλώτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Ο Ιμπραήμ Καλίν (MİT) εισήλθε παράνομα στην κατεχόμενη βόρεια Συρία και ήρθε αντιμέτωπος με διαδηλωτές

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Συρία: Η Ρωσία πήρε πίσω 32 παιδιά του Ισλαμικού Κράτους που κρατούσε η AANES

Αφρίν/Εφρίν Συρία: Φιλότουρκοι τζιχαντιστές λεηλατούν με μπουλντόζες αρχαιολογικό χώρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr