Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

150 μισθοφόροι της Σαουδικής Αραβίας πιάστηκαν αιχμάλωτοι στην Υεμένη

150 μισθοφόροι της Σαουδικής Αραβίας πιάστηκαν αιχμάλωτοι στην Υεμένη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι δυνάμεις της Υεμένης συνέλαβαν τουλάχιστον 150 μισθοφόρους της Σαουδικής Αραβίας, στην κεντρική επαρχία της χώρας Αλ Μπαϊντά.

Σύμφωνα με το αραβόφωνο υεμενίτικο σάιτ Al Masirah, ο στρατός της Υεμένης, υποστηριζόμενος από πολιτοφυλακές σιίτες πιστούς στο κίνημα των Χούτι, συνέλαβαν τους μισθοφόρους της Σαουδικής Αραβίας μέσα στην πόλη Ραντά την Τρίτη, ενώ κατευθύνονταν προς μια βάση της Σουδικής Αραβίας στη δυτική επαρχία Μάριμπ.

Επιπλέον, την Τετάρτη, οι δυνάμεις της Υεμένης βομβάρδισαν ένα σαουδαραβικό στρατόπεδο στη Μάριμπ με βαλλιστικούς πυραύλους, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αρκετούς μισθοφόρους,

Σύμφωνα πάντα με το Al Masirah, αρκετοί Σουδάραβες στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν οι Υεμενίτες χτύπησαν με βαλιστικούς πυραύλους ένα ακόμα στρατόπεδο στη βόρεια επαρχία της Τζαούφ.

Η πολεμική επιχείριση της Σαουδικής Αραβίας και των Αράβων συμμάχων της από τις χώρες του Περσικού Κόλπου στη Υεμένη, ξεκίνησε τον Μάριο του 2015 με στόχο να αποκατασταθεί στη θέση του ο φυγάδας πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, σύμμαχος της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος κατέφυγε στο Ριάντ κυνηγημένος από την προέλαση του σιιτικού κινήματος των Χούτι.

Από τους βομβαρδισμούς της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη έχουν σκοτωθεί 8.400 άνθρωποι, μεταξύ τους περισσότερα από 2.200 παιδιά, και ακόμα 16.000 έχουν τραυματιστεί.

Οι βομβαρδισμοί της Σαουδικής Αραβίας έχουν επίσης προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στις υποδομές της χώρας. Έχουν καταστραφεί νοσοκομεία, σχολεία και εργοστάσια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πέθανε Ισραηλινός όμηρος λόγω έλλειψης φαρμάκων και τροφής

Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ στο Κατάρ για συνάντηση με θέμα την απελευθέρωση ομήρων

Οι Χούτι εξαπέλυσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιου που η εταιρεία του εδρεύει στην Ελλάδα

Η φρεγάτα «Ύδρα» έριξε με πυροβόλο κατά δύο drones

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr