Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν ψάχνει τρόπο να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες οικονομικές κυρώσεις

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η οικονομική πολιτική και θέματα μεσοπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν με το οικονομικό επιτελείο της ρωσικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται πως η Δύση έχει αποφασίσει προσφάτως την επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Ντμίμτρι Μεντεβέντεφ και η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Ελβίρα Ναμπιουλίνα, χωρίς ωστόσο, το Κρεμλίνο να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες, για τους συμμετέχοντες, αλλά και τα ζητήματα που εξετάστηκαν.

Η ρωσική οικονομία δέχεται τις συνέπειες από την εφαρμογή του διεθνούς εμπάργκο που της επιβλήθηκε μετά την πολεμική κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά και τις επιπτώσεις της μείωσης των διεθνών τιμών πετρελαίου, με τη Ρωσία, να διατηρεί την παραγωγή της στα 10 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Τον τελευταίο καιρό η Ρωσία μαζί με τη Σαουδική Αραβία συμμετέχει σε πρωτοβουλία για το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα του περασμένου Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο να έχουν επιτευχθεί τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς το Ιράν δεν αποδέχεται μείωση της παραγωγής του.

Η κατάσταση αμφιβολίας που εδραιώνεται γύρω από το ζήτημα αυτό, προκαλεί νευρικότητα στις αγορές πετρελαίου, διατηρώντας την τάση υπερπροσφοράς, έναντι της μειωμένης ζήτησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr