Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Süddeutsche Zeitung: Ο Τουσκ έπαψε να είναι ουδέτερος στην προσφυγική κρίση

Süddeutsche Zeitung: Ο Τουσκ έπαψε να είναι ουδέτερος στην προσφυγική κρίση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη στάση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στο προσφυγικό αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Süddeutsche Zeitung», επισημαίνοντας ότι πλέον έχει εγκαταλείψει τον ρόλο του ουδέτερου συνομιλητή.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η Deutsche Welle, στο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα επικαλείται τη Συνθήκη της Λισαβόνας, στην οποία αναφέρεται ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου οφείλει να φροντίζει για τη συσπείρωση και τη συνοχή της επιτροπής.

«Πράγματι εδώ και μήνες ο Τουσκ τάσσεται υπέρ της μιας πλευράς στη διαμάχη για τη Βαλκανική Οδό. Θεωρούσε εξ αρχής την πολιτική των ανοικτών συνόρων λάθος και εξαιτίας αυτή της σύγκρουσης έγινε αντίπαλος της κάποτε συμμάχου του Τουσκ. Από τη σκοπιά της Μέρκελ και οπωσδήποτε του Τσίπρα, ο Τουσκ έχει εγκαταλείψει το ρόλο του ουδέτερου μεσολαβητή».

Σε άλλο άρθρο της ίδιας εφημερίδας επισημαίνεται ότι η Ευρώπη πρέπει επιτέλους να αποφασίσει αν θέλει να κλείσει τα σύνορά της ή να βοηθήσει.

«Εάν τα κράτη της Ε.Ε. δεν πάρουν τώρα μια απόφαση για να βοηθήσουν τότε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες θα εγκλωβιστούν σε χώρες όπως η Ελλάδα ή η Ιταλία, πιθανώς κάτω από άθλιες συνθήκες.

Αυτό θα μπορούσε να διαλύσει τα ήδη εξασθενημένα κράτη με ανυπολόγιστες συνέπειες για όλη την ΕΕ. Γι’ αυτή την κατάσταση θα φέρουν την ευθύνη οι αρνητές. Ο χρόνος για μια πολιτική και ηθική αποδεκτή λύση τελειώνει».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για καθυστερήσεις πληρωμών από τα νοσοκομεία – Πλήρης διάλυση

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr