Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα κατέλαβε ολόκληρο οπλοστάσιο του FSA με αμερικανικά όπλα

Η Αλ Κάιντα κατέλαβε ολόκληρο οπλοστάσιο του FSA με αμερικανικά όπλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα συριακά παρακλάδια της Αλ Κάιντα, το Μέτωπο Αλ Νούσρα και η οργάνωση Τζουντ Αλ Άκσα κατέλαβαν το αρχηγείο της Μεραρχίας 13 του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) μετά από ολονύκτια μάχη για τον έλεγχο της πόλης Μααράτ Αλ Νούμαν στη βορειοδυτική Συρία.

Μετά την κατάληψη του αρχηγείου της Μεραρχίας 13 του FSA από τους τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα και της Τζουντ Αλ Άκσα όλος ο οπλισμός των “μετριοπαθών” μισθοφόρων της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας, αμερικανικός οπλισμός, περιήλθε στην κατοχή των τζιχαντιστών.

Η Μεραρχία 13 επιβεβαίωσε ότι οι τζιχαντιστές πήραν λάφυρα ολόκληρο το οπλοστάσιό της. Ωστόσο, δεν ανέφεραν τίποτα για το τι απέγιναν οι αμερικανικοί αντιαρματικοί πύραυλοι TOW που είχε η Μεραρχία 13 στην κατοχή της, στρατιωτική βοήθεια που είχαν πάρει από τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία.

Η Αλ Κάιντα είχε κατηγορήσει τους “μετριοπαθείς” ισλαμιστές ότι είχαν κάνει αιφνιδιαστικές επιθέσεις στις δικές της βάσεις, στην ίδια πόλη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) και το Μέτωπο Αλ Νούσρα ήταν σύμμαχοι μέχρι προχθές.

Από κοινού κατέλαβαν την επαρχία της Ιντλίμπ την άνοιξη του 2015 όταν πολέμησαν ενάντια στα κυβερνητικά στρατεύματα υπό την κοινή σημαία του Στρατού της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ).

Αυτό που μένει τώρα να διασταυρωθεί είναι εάν όντως συνέβη μάχη, ή ο τουρκόφιλος FSA για μια ακόμη φορά παρέδωσε αμερικανικό οπλισμό στους τρομοκράτες τζιχαντιστές, ισχυριζόμενος δήθεν ότι τον έχασε σε μάχη.

Υπενθυμίζουμε ότι και στο παρελθόν, με το ίδιο κόλπο, ότι δηλαδή υπήρξαν “συγκρούσεις” μεταξύ “μετριοπαθών” και Αλ Κάιντα, αμερικανικά όπλα που προορίζονταν για τη “μετριοπαθή” αντιπολίτευση κατέληξαν στις συμμορίες της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Μετά την κατάληψη του αρχηγείου της Μεραρχίας 13 από την Αλ Κάιντα, έγινε μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας στη Μααράτ Αλ Νούμαν, κατά της επίθεσης της Αλ Νούσρα στο αρχηγείο του FSA, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία που ακολουθεί.

syria_diadilosi

Η επόμενη φωτογραφία είναι από το πρωί της Κυριακής. Κάτοικοι της πόλης Μααράτ Αλ Νούμαν, που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για την επίθεση της Αλ Νούσρα στο αρχηγείο του FSA, προπηλάκισαν ένα μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης, είναι αυτός με το τζόκεϊ και τα αρχικά JN, που σημαίνουν Jabhat al Nusra, ενώ καπνίζουν ολόγυρά του, ένδειξη ότι δεν δέχονται την επιβολή του θρησκευτικού νόμου της Σαρία.

epeisodia

Το βίντεο που ακολουθεί λέγεται ότι είναι από τη μάχη το βράδυ του Σαββάτου:

Στον χάρτη βλέπετε που βρίσκεται η Μααράτ Αλ Νούμαν, νότια της Ιντλίμπ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr