Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Συρίας περικύκλωσε την Αλ Κάιντα στα βορειοανατολικά της Λαττάκειας

Ο στρατός της Συρίας περικύκλωσε την Αλ Κάιντα στα βορειοανατολικά της Λαττάκειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο στρατός της Συρίας περικύκλωσε ένα μεγάλο αριθμό τζιχαντιστών στη στρατηγικής σημασίας πόλη Καμπάνι στα βορειοανατολικά της επαρχίας Λαττάκειας, στη βορειοδυτική Συρία, αφήνοντάς τους μόνο μια διέξοδο διαφυγής.

Οι Σύροι στρατιώτες υποστηριζόμενοι από το Συριακό Σοσιαλιστικό Εθνικιστικό Κόμμα (SSNP), την εθνοφυλακή (NDF) και τους Πεζοναύτες έθεσαν υπό την πλήρη έλεγχό τους το ύψωμα 1154 στη νοτιοδυτική περίμετρο της Καμπάνι, ύστερα από μια βίαιη μάχη με το Μέτωπο Αλ Νούσρα (το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία), την Αχράρ Αλ Σαμ, την 1η Παράκτια Ταξιαρχία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και την Ταξιαρχία Γεράκια του Αλ Γκαάμπ, επίσης του FSA.

Ως αποτέλεσμα της επιτυχίας τους στο ύψωμα 1154 στα Κουρδικά Όρη (Τζαμπάλ Αλ Ακράντ), οι συριακές ένοπλες δυνάμεις μπόρεσαν να προωθηθούν προς την Καμπάνι από τρεις διαφορετικές πλευρές, αφήνοντας στους τζιχαντιστές μόνο μια διέξοδο για να υποχωρήσουν από τη στρατηγικής σημασίας πόλη.

Ο στρατός της Συρίας έχει ακολουθήσει και σε προηγούμενες μάχες την ίδια τακτική, δηλαδή να κυκλώνει τους τζιχαντιστές αλλά και να τους αφήνει μια δίοδο για να υποχωρήσουν.

map Ο χάρτης δείχνει την περικύκλωση από τρία σημεία της πόλης Καμπάνι ή Καμπάνα, στα βορειοανατολικά της επαρχίας Λαττάκειας, στη βορειοδυτική Συρία, από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Αναφορές από την πρώτη γραμμή το Σάββατο λένε ότι οι τρομοκράτες συνεχίζουν να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τα βορειοανατολικά της Λαττάκειας, κοντά στα σύνορα με την επαρχία Ιντλίμπ, ύστερα από τη μεγάλη πίεση που δέχονται από τα κυβερνητικά στρατεύματα.

lattakia Με σκούρο πράσινο χρώμα είναι τα εδάφη που είχε υπό τον έλεγχό της η κυβέρνηση στις 3 Οκτωβρίου 2015, όταν ξεκίνησε η αντεπίθεση. Με πράσινο ανοιχτό χρώμα είναι η προέλαση των κυβερνητικών στρατευμάτων μέχρι τις 3 Μαρτίου 2016. Με πορτοκαλί τα εδάφη που ελέγχουν οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr