Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέσω Λέρου είχε “περάσει” ο τζιχαντιστής συνεργάτης του Αμπντεσλάμ Σαλάχ

Μέσω Λέρου είχε “περάσει” ο τζιχαντιστής συνεργάτης του Αμπντεσλάμ Σαλάχ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο συνεργός του τζιχαντιστή τρομοκράτη, μέλους στο Ισλαμικό Κράτος, Αμπντεσλάμ Σαλάχ, που συνελήφθη την Παρασκευή μαζί του στο Βέλγιο είχε περάσει στην Ευρώπη μέσω Λέρου.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα “L’ Express” που επικαλείται αστυνομική πηγή που παρακολουθεί την έρευνα για τον εντοπισμό των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που σχετίζονται με τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, o Αμίν Τσουκρί ή Monir Ahmed Alaaj, μπήκε στην Ευρώπη περνώντας από τη Λέρο στις 20 Σεπτεμβρίου του 2015.

Είχε γίνει γνωστό από την Παρασκευή από τη βελγική εισαγγελία ότι ένας συνεργός του Αμπντεσλάμ συνελήφθη μαζί του και πως τραυματίστηκε ελαφρά.

Τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιούσε ένα πλαστό συριακό διαβατήριο με το όνομα Μονίρ Άχμεντ Αλάατζ και μια πλαστή βελγική ταυτότητα με το όνομα Αμίν Σούκρι.

Επί του παρόντος οι βελγικές αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν την πραγματική ταυτότητα αλλά και τον ρόλο του συνεργού του Αμπντεσλάμ στις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι μετά τη σύλληψή του την Παρασκευή στη μουσουλμανική συνοικία των Βρυξελλών, Μολενμπέκ.

Ο φερόμενος ως Mounir Ahmed Alaaj, με το ψευδώνυμο Amine Choukri, είχε περάσει από αστυνομικό έλεγχο στις 3 Οκτωβρίου του 2015 στη Γερμανία, ενώ άγνωστος παραμένει ο ρόλος του στα τυφλά χτυπήματα των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην καρδιά του Παρισιού.

Ο αστυνομικός έλεγχος του Οκτωβρίου είχε γίνει σε αυτοκινητόδρομο της γερμανικής πόλης Ουλμ.

Η έφοδος της αστυνομίας έγινε το απόγευμα της Παρασκευής σε κατοικία της οδού Κατρ Βαν στο Μόλενμπεκ, μια συνοικία που έγινε παγκοσμίως γνωστή μετά της επιθέσεις του Παρισιού επειδή εκεί κατοικούσαν πολλοί από τους τζιχαντιστές που χτύπησαν στο Παρίσι.

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη των αντρών μέσω μίας πιτσαρίας!

Για την ακρίβεια είχαν εντοπίσει ένα διαμέρισμα στην οδό Quatre Vent στο οποίο υποτίθεται ότι ζούσε μία γυναίκα μόνη της.

Αυτό το σπίτι βρισκόταν 450 μέτρα από το προηγούμενο σπίτι του Αμπντεσλάμ που είχαν εντοπίσει οι βελγικές αρχές στο Μολενμπέκ.

Από αυτό το διαμέρισμα καθημερινά γίνονταν παραγγελίες για πολλές πίτσες, που δεν δικαιολογούνταν από ένα μόνο άτομο.

Η αστυνομία του Βελγίου άρχισε να υποπτεύεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και τελικά χτύπησαν διάνα και ο τζιχαντιστής ζούσε στο διαμέρισμα!

Οταν έκαναν έφοδο στο σπίτι, είδαν δύο φίλους της γυναίκας που είχαν πάει για τσάι, μικρά παιδιά, τον Αμπντεσλάμ και τον συνεργό του!

Ακολούθησαν πυροβολισμοί κατά τους οποίους οι δύο άντρες τραυματίστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Λέρο είχαν περάσει και δύο από τους τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που αιματοκύλισαν το Παρίσι, οι Άχμεντ Αλμουχαμέντ και Μαχμούντ Αλμουχαμέντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr