Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αδέλφια ήταν οι βομβιστές αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αδέλφια ήταν οι ύποπτοι για την επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Zaventem στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής.

Όπως μεταδίδει το κρατικό δίκτυο RTBF του Βελγίου, πρόκειται για τους αδελφούς El Bakraoui που ήταν μάλιστα γνωστοί στις Αρχές.

Σχέση με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, το Νοέμβριο, είχαν οι Khalid και Ibrahim el-Bakraoui, τα δύο αδέλφια που θεωρούνται ύποπτα για την επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Τα δύο αδέλφια ήταν γνωστά στην αστυνομία, όπως μεταδίδει το κρατικό δίκτυο RTBF του Βελγίου, για την εγκληματική δράση τους στη βελγική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, που επικαλείται το RTBF, πρόσφατα υπήρξαν και στοιχεία που συνδέουν τους δύο υπόπτους και με την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Εάν οι βομβιστές των Βρυξελλών αποδειχθεί πως προέρχονται από τον ίδιο «πυρήνα» με αυτούς του Παρισιού, αναμφίβολα θα υπάρξουν πολλά ερωτήματα σχετικά με πιθανές αστοχίες της αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Τα αδέλφια el-Bakraoui είναι από τις Βρυξέλλες και έχουν «παρελθόν» στο οργανωμένο έγκλημα στο Βέλγιο.  Ήταν μεταξύ των υπόπτων που διέφυγαν από τις πρόσφατες αστυνομικές επιχειρήσεις και αναζητούνταν από την αστυνομία.

Ένα από τα αδέλφια είχε νοικιάσει το διαμέρισμα στο Forest, νοτιοδυτικά των Βρυξελλών, στο οποίο έγινε η αστυνομική επιχείρηση της περασμένης Τρίτης. Εκεί βρέθηκαν βαρύς οπλισμός και λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους ενώ ελεύθερος σκοπευτής της αστυνομίας σκότωσε τον Αλγερινό Mohamed Belkaïd, μέλος του «πυρήνα» των επιθέσεων στο Παρίσι. Εκεί βρέθηκε και αποτύπωμα του βασικού υπόπτου των επιθέσεων του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή από τη βελγική αστυνομία.

Ένας από τους αδελφούς el-Bakraoui νοίκιασε επίσης μία από τις κρυψώνες της τζιχαντιστικής ομάδας του Παρισιού στο Σαρλερουά του Βελγίου, όπου είχαν συναντηθεί δύο από τους δράστες πριν ταξιδέψουν στο Παρίσι για τις επιθέσεις του Νοεμβρίου που σκότωσε 130 ανθρώπους.  Ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ και ο Μπιλάλ Χαντφί.

Πιστεύεται επίσης πως ένα από τα αδέλφια είχε δώσει πυρομαχικά και όπλα για την επίθεση του Παρισιού, σύμφωνα με το RTBF.

Ο Ναζίμ Λαχράουι, καταζητούμενος για τις επιθέσεις του Παρισιού, είναι ο τρίτος από τους δράστες των επιθέσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών που διαφεύγει, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα DH.

Το DNA του Λαχράουι βρέθηκε σε σπίτια που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, και ταξίδεψε τον Σεπτέμβριο με τον συλληφθέντα Σάλαχ Αμπντεσλάμ.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών χθες το πρωί ήταν οι αδελφοί Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακράουι, κάτοικοι Βρυξελλών, γνωστοί στην αστυνομία για ποινικά αδικήματα.

Οι βελγικές αστυνομικές αρχές διεξάγουν επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του τρίτου άντρα που συνόδευε τους δύο βομβιστές πριν αυτοί ενεργοποιήσουν τους βομβιστικούς μηχανισμούς που έφεραν εντός του αεροδρομίου των Βρυξελλών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Διαιτητής της Euroleague έκλεψε κολόνια από αεροδρόμιο

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr